Citytrip Praag

Praag is een schitterende historische stad met een gigantisch aanbod aan kunst en cultuur. die tegelijkertijd een bruisend uitgaansleven biedt. Een citytrip naar Praag kan dus om veel redenen een echte aanrader zijn.

Praag, een historische stad

Praag is in de eerste plaats een historische stad, en daar leveren de Praagse Burcht (het grootste ommuurde paleiscomplex ter wereld) en de middeleeuwse wijken Malá Strana, Staré Mesto en Nové Mesto het beste bewijs van. Je zult hier zoveel prachtige kerken, paleizen en andere gebouwen tegenkomen dat je werkelijk denkt in het verleden terecht te zijn gekomen! Ook de oude Joodse wijk, Josevof is vanuit historisch oogpunt uitermate boeiend.

Karelsbrug

De Karelsbrug is samen met de Praagse Burcht een van de blikvangers van Praag. De imposante brug met zijn torentjes en beelden verbindt de oude stad met de burcht. Let op want het is hier vaak erg druk!

Bier

Het Tsjechische bier behoort tot het beste ter wereld, dat is algemeen geweten. Nog beter nieuws is dat het bier er slechts een prikje kost! Voor al wie wel eens graag een biertje lust is Praag dus de place to be.

Uitgaan

Het nachtleven in Praag heeft voor ieder wat wils te bieden. Je kunt er een hele avond doorzakken op café, maar je kunt er ook een van de discotheken of clubs bezoeken waar je een hele nacht kunt doorfeesten.

Citytrip Praag, goedkoop

De prijzen stijgen er dan wel voortdurend, onder invloed van het Westen en het toenemende aantal toeristen, maar Praag is in vergelijking met grote West-Europese steden nog steeds erg goedkoop!