Winkelen in Praag

De prijzen in Tsjechië lagen een tijd geleden een stuk lager dan in West-Europa, maar zijn de laatste jaren aanzienlijk gestegen. Toch kan je in Praag nog meer dan voldoende koopjes doen.

Winkelbuurten in Praag

De buurt rond het Wenceslasplein is de populairste winkelbuurt van Praag. Hier vind je ook de bekendste winkelstraat van Praag, Na Prikope,  de 18de duurste winkelstraat ter wereld. Kledingwinkels en warenhuizen, dit is de buurt voor de verwoede shopper.

Antiek

Antiekliefhebbers zijn in Praag op de juiste plaats. Antieke meubels en snuisterijen zijn in Praag ook relatief goedkoop. De meeste antiekwinkels vind je in de oude binnenstad (Staré Mesto).

Souvenirs

Typische souvenirs uit Praag zijn Tsjechisch kristal of glaswerk. Dit is hier van heel goede kwaliteit en vrij goedkoop. In Praag vind je ook tal van boekenwinkels, met oude, soms zeldzame boeken en kaarten.

Kerstmarkten in Praag

Als je in december in Praag bent, moet je zeker eens een bezoek brengen aan een van de knusse kerstmarkten  in de stad. Je kunt er heerlijke hapjes proeven of iets drinken, maar ook souvenirs  inslaan.