Cultuur in Praag

Praag is een echte muziekstad. In het voorjaar vindt er de Praagse Lente plaats, een beroemd festival voor klassieke muziek. Maar ook de rest van het jaar worden er tal van klassieke concerten georganiseerd.

Praagse Lente

De Praagse Lente is een vooraanstaand festival voor klassieke muziek, dat bezocht wordt door musici en muziekliefhebbers van over de hele wereld. Het wordt al georganiseerd sinds 1946.

Orkesten

Praag is de thuisbasis van twee wereldberoemde orkesten: het Symfonisch Orkest van Tsjechië en het Filharmonisch Orkest van Tsjechië. Maar er zijn ook tal van kleinere orkesten die regelmatig concerten geven i n de stad. Operaliefhebbers kunnen terecht in de Staatsopera.

Black Light Theatre

Het Black Light Theatre of černé divadlo, zoals het in het Tsjechisch heet, is typisch voor Praag. Mimespelers en poppen  in fluorgewaden bewegen voor een zwarte achtergrond. Erg leuk, zowel voor kinderen als voor volwassenen!

Kunst

In Praag kun je  in de eerste plaats van de middeleeuwse architectuur en kunst genieten. De Praagse Burcht met haar vele kerken, kloosters en burchten is daar het beste voorbeeld van. Maar ook in de oude wijken Staré Mesto en Malá Strana valt heel wat architecturale pracht te bewonderen. Ten slotte kunnen kunstliefhebber ook de sfeer opsnuiven in een van de musea, bijvoorbeeld het Nationaal Museum.

Lees meer over: kunst , muziek , praag , praagse lente , tsjechië