Hotels in Praag

Praag heeft een erg groot aanbod op het vlak van hotels en accommodatie. De hotels variëren van simpele, goedkope hotelletjes tot duurdere luxehotels. Veel hotels zijn gevestigd in gerenoveerde nieuwe gebouwen.

Locatie

De meeste hotels liggen in de oude binnenstad, wat voor toeristen erg gemakkelijk is, want op die manier ben je dichtbij alle bezienswaardigheden. Dankzij het efficiënte openbaar vervoer-systeem van Praag is het trouwens gemakkelijk om je van een stadsdeel naar het andere te verplaatsen. Voor de nieuwe, grote hotels met alles erop en eraan moet je naar de stadsrand, in de oude stad  is er immers geen plaats om zo’n gebouwen neer te zetten.

Prijzen hotels praag

Praag is nog steeds goedkoper dan de West-Europese steden, maar de prijzen stijgen er snel.

Periode

Van januari tot maart is het laagseizoen. Je betaalt dan aanzienlijk minder voor een kamer, maar het weer is natuurlijk ook een pak slechter. Rond Kerstmis en Pasen liggen de prijzen ook een stuk hoger.

Andere accommodatie

Als je langere tijd in Praag blijft, kan een appartement huren je goedkoper uitkomen dan een hotelkamer. Informeer je dus goed op voorhand. Wie het graag gezellig heeft, kan ook kiezen voor een bed & breakfast. Deze formule wordt in Praag steeds populairder.

Een goedkoop alternatief voor een hotel is een jeugdherberg of een hostel. In veel hostels kun je niet alleen kiezen voor een bed op een slaapzaal, maar ook voor een tweepersoonskamer.

Ten slotte heeft Praag ook vrij veel campings, die in de stad of in de nabije omgeving liggen. Als het wat warmer is en je van kamperen houdt, kan ook dat een uitstekend alternatief zijn.

Lees meer over: citytrip praag , hotels , hotels praag , praag