Praag eten en drinken

Praag, de hoofdstad van Tsjechië, is een grootstad. Dat betekent dat er op culinair vlak meer dan genoeg te beleven is. Je kunt er de traditionele Tsjechische keuken zeker uitproberen, maar er zijn ook honderden restaurants die de meer internationaal gerichte keuken serveren.

Tsjechische keuken

Tsjechische gerechten zijn doorgaans hartig en vrij zwaar. De Tsjechische keuken is een echte vleeskeuken. De gerechten bestaan meestal uit varkens- of rundvlees met een bijgerecht. Dat bijgerecht bestaat meestal knedlik (deegbolletjes), aardappelen of rijst. Ook andere vleessoorten als kip, konijn, kalkoen, lam of eend komen voor. Verwacht niet dat je hier ook groenten bij je maaltijd krijgt. Met een beetje tomaat of augurk en een paar blaadjes sla moet je vaak al tevreden zijn.

Tsjechen houden heel erg van Rajská en Svičková, een combinatie van vlees, room en saus. Ook goulash, een vleesstoofpot met paprika en eigenlijk een Hongaars gerecht, is hier heel populair. Gefrituurde kaas (Smažený sýr), knoflooksoep en aardappelpannenkoek zijn ook klassiekers. Op straat zul je veel hotdogverkopers tegenkomen.

Op restaurant in Praag

In Praag kun je nog relatief goedkoop uit eten gaan. Dankzij het groeiende toerisme stijgen de prijzen natuurlijk voortdurend, maar toch is de prijs doorgaans goedkoper dan in West-Europese steden.

Bier

Het Tsjechische bier wordt tot de beste bieren ter wereld gerekend. De plekken waar je het gouden vocht kunt drinken zijn ontelbaar. Heel Praag ligt vol met bars en cafés. En de prijzen voor een biertje zijn hier nog erg goedkoop.

Lees meer over: bier , citytrip praag , praag , restaurant