Praagse Burcht

Praagse Burcht Praag

Hradcany, dat 'Rots van de Burcht' betekent, is de oudste wijk van Praag. De dominante Praagse Burcht uit 880, een van de grootste gesloten paleizencomplexen ter wereld, ligt in dit stadsdeel. Ruim 600 jaar werd er aan de Praagse Burcht gebouwd. In de gebouwen zie je daardoor verschillende stijlperiodes terug: romaans, gotiek en classisisme. De Sint-Vituskathedraal met zijn drie torens is vanuit heel Praag zichtbaar.

Het Gouden Straatje aan de oostzijde van de Praagse Burcht, moet je zeker gezien hebben. De kleine huisjes werden in de 17de eeuw bewoond door de goudsmeden van het hof. In nummer 22 bracht schrijver Franz Kafka een tijd van zijn leven door. Andere bezienswaardigheden in Hradcany zijn het Aartsbisschoppelijk Paleis en het Sternbergpaleis, waar je een grote verzameling Europese schilderkunst kunt bewonderen.

Het 16de-eeuwse Loretoheiligdom is een bedevaartsplaats, gebaseerd op Casa Santa in Loreto. De schatkamer bevat onder andere 300 museumstukken, waardevolle sieraden en gewaden en wel 6220 diamanten. Het Strahovklooster, gelegen op de hoogste heuvel van Praag, is ook zeker een bezoek waard. Dit klooster werd gesticht in de 12de eeuw, maar de huidige gebouwen dateren van de 17de en 18de eeuw.

tags: praag, stadsdeel
Foto's Praagse Burcht
  • Foto van de Praagse Burcht
  • Toren van de Praagse Burcht
Top bezienswaardigheden Praag