Thuis je biceps trainen

Om je biceps te trainen voor grote spierballen, is het helemaal niet nodig om naar de fitnessclub te gaan. Je kunt ze net zo goed thuis trainen. Het enige dat je nodig hebt, is een stel gewichten. Hier vind je twee oefeningen om je biceps van thuis uit gemakkelijk te trainen. Alles dat je ervoor nodig hebt is twee gewichten (dumbbells).

Oefening 1

Neem in iedere hand een dumbbell en ga rechtop staan met je handen naast je lichaam. Zet je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Breng met een gecontroleerde beweging langzaam een van de gewichten naar boven. Probeer daarbij je onderarm naar buiten toe te draaien. Zo is je handpalm op het moment van de maximale aanspanning van de biceps naar je lichaam toegekeerd. Breng je arm langzaam in beginpositie en herhaal de oefening met de andere oefening. Doe drie sets van 12 à 14 oefeningen en rust tussen de sets een minuut uit.

Oefening 2

Deze oefening is een variatie op  oefening 1, alleen moet je deze oefening wel zittend uitvoeren. Ga op een stoel zitten, houd je rug kaarsrecht en je handen langs je heupen. Hef een van de twee dumbbells in je hand op en houd daarbij je handen naar binnen gericht, zodat je geen roterende beweging maakt met je onderarm. Als je spieren maximaal aangespannen zijn, breng je arm dan weer naar beneden en breng tezelfdertijd je andere arm omhoog. Doe drie sets van 12 à 14 oefeningen en rust tussen de sets een minuut uit.

Lees meer over: arm , biceps , dumbbell , dumbbells , trainen