Je biceps trainen

De biceps, voluit musculus biceps brachii, is de belangrijkste armspier in de bovenarm. De biceps heeft twee oorsprongen: de lange kop en de korte kop. De biceps zijn verantwoordelijk voor het buigen van je elleboog, de supinatie van je onderarm (je arm naar binnen en naar buiten draaien) en voor een klein deel voor het buigen van je schouder.

Waarom je biceps trainen?

Buiten het feit dat je bovenarmen er geweldig uit zullen zien, zijn ontwikkelde biceps ook nuttig bij dagdagelijkse activiteiten als het optillen en dragen van spullen. Een trainingsprogramma waarbij je al je spiergroepen traint is natuurlijk het beste.

Hoe vaak je biceps trainen?

Net zoals de oefeningen voor andere spieren in je lichaam, kun je ook je biceps voor drie niet opeenvolgende dagen trainen. Als je met erg zware gewichten werkt, heb je zelfs twee dagen rust nodig voordat je weer gaat trainen. Houd er ook rekening mee dat je je biceps ook gebruikt als je je borst- en rugspieren traint.

Oefeningen voor de biceps

Bij de meeste bicepsoefeningen krul je je hand naar je schouders toe, bijvoorbeeld bij bicep curls. OM je onderarmen te trainen kun je deze combineren met wrist curls. De oefeningen kun je uitvoeren met gewichten als barbells, dumbbells en kabels.