Oefeningen voor je triceps

De triceps is een driekoppige skeletspier die langs de achterzijde van de bovenarm loopt. Het is de antagonist van de biceps. Dat wilt zeggen dat de spier verantwoordelijk is voor de tegenovergestelde lichaamsbeweging. Veel mensen trainen vooral de biceps, terwijl de triceps net zo belangrijk zijn in je arm.

Seated Triceps Press

Zet je op een bankje en neem een grote halter (barbell) vast met overhandse grip. Druk deze boven je in de licht en laat het gewicht langzaam achter je hoofd zakken. Maak hierbij een wijde boog zodat je bovenarmen naar boven blijven wijzen.  Strek je arm daarna weer zodat het gewicht zich boven je hoofd bevindt.

Standing Dumbbell Triceps Extension

Ga rechtop staan, zet je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Neem een dumbbell aan een kant met twee handen vast en til hem eerst boven je hoofd. Laat hem daarna zo ver mogelijk achter je hoofd zakken, totdat je ellebogen een hoek van 45° maken.

Dumbbell Kickbacks

Neem een dumbell in een van je handen. Buig voorover en steun met een hand op het bankje. Houd je bovenarm in een lijn met je bovenlichaam terwijl je onderarm naar beneden hangt. Strek je onderarm naar achter, houd deze positie even vast en breng de halter dan weer omlaag.

French Press

Leg je op een bankje met een halterhouder en pak de stang met een smalle greep vast. Strek je armen recht omhoog uit. Houd je bovenarmen stil en laat je onderarmen zakken naar je voorhoofd. Houd je ellebogen bij elkaar en breng vervolgens de halter weer omhoog.

Elbow Stretch

Dit is een oefening die eenvoudig uit te voeren is en die je in principe overal kunt doen. Steek een gebogen arm de lucht in, pak je onderarm of elleboog met de andere hand beegt en trek de arm in de richting van het hoofd.

Lees meer over: arm , biceps , bovenarm , bovenarmen , dumbbell , halter , kickbacks , triceps