Armspieren: training voor je onderarmen

Vaak besteden krachttrainers veel tijd en aandacht aan de bovenarmspieren (biceps, triceps), maar vergeten ze de onderarmen. Toch loont het ook zeker de moeite om je onderarmen te trainen. Je armen zullen dan meer in proportie zijn en het zal je helpen om andere oefeningen zo efficiënt mogelijk uit te voeren.

Om de spieren aan de binnenkant van je onderarmen te trainen, beweeg je je hand met de palm naar boven. Om de spieren aan de buitenkant van je onderarmen te trainen, moet je je hand met de palm naar beneden omhoog bewegen.

Wrist Curl

De wrist curl  is eenvoudig uit te voeren. Neem een halter vast en houd een korte afstand tussen je handen. Leg vervolgens  je armen met de bovenkant naar onder op het bankje met de  polsen net over de rand. Laat je handen naar beneden hangen. Beweeg je hand in de richting van je lichaam door alleen je pols te gebruiken. Zo ‘curl’ je de halter  omhoog.

Wrist Roller

De wrist roller is een apparaat dat bestaat uit een stok, een touw en een gewicht dat ongeveer 2,5 kilo weegt. Pak het handvat van het apparaat met je handpalmen naar beneden vast. Strek je armen. Draai het handvat rond in je handen, laat het gewicht naar boven bewegen en rol het touw  rond het handvat. Eenmaal het gewicht boven is, kun je het terug laten zakken door met je handen te bewegen. Je kunt een wrist roller ook gemakkelijk zelf maken.

Reverse Curl

Voor de reverse curl moet je rechtop staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Neem een grote halter of barbell vast langs boven. Zet je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Houd je ellebogen in je zij, strek je armen en houd je handen op schouderbreedte uit elkaar. Maak met je armen een hefbeweging zodat de halter tegen de bovenkant van je borst komt. Laat de halter vervolgens weer zakken.

Lees meer over: armen , halter , onderarmen , spieren , trainen