Stevige bovenarmen: oefeningen voor vrouwen

Slappe bovenarmen, het is een gekend fenomeen bij veel vrouwen. Ook slanke vrouwen die geen grammetje vet hebben kunnen slappe bovenarmen hebben. Maar met een beetje training kan iedereen in  een paar weken tijd stevige bovenarmen kweken!

Oefening 1

Leg je op je rug. Houd je armen gespreid op schouderhoogte. Til de gewichten op en buig ze naar elkaar toe tot ze elkaar bijna raken. Daarbij mag je je armen een beetje buigen.

Oefening 2

Zet je neer met een rechte  rug. Neem twee kleine gewichten (dumbbells) vast met de palmen naar boven en vouw  je handen in de richting van je schouders.

Oefening 3

Ga rechtop staan en houd twee gewichten (dumbbells) ter hoogte van je bovenbenen. Breng je armen omhoog met de palmen naar beneden. Houd ze op schouderhoogte en laat ze daarna meteen weer zakken.

Oefening 4

Zet je rechtop met je benen een beetje uit elkaar. Neem twee gewichten vast en houd deze op schouderhoogte. Til ze langzaam boven je schouders.

Pompen/opdrukken

Vrouwen vinden het doorgaans moeilijker om op te drukken dan mannen, maar toch is deze oefening erg efficiënt voor het kweken van stevige bovenarmen. Als het je niet lukt vanaf je voeten, probeer het dan eens vanaf de knieën.

Lees meer over: armen , bovenarmen , dumbbell , pompen/opdrukken , rug