Platte buik-dieet

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn… je eet bepaalde dingen niet meer of net wel en je krijgt een platte buik. Met dit platte buik-dieet zou je in 32 dagen wel 7 kilo moeten verliezen. 

De basis van het dieet voor een platte buik

Het dieet is gebaseerd op een mediterrane levensstijl en houdt in dat je ongeveer 1600 calorieën per dag mag eten. De nadruk ligt vooral op gezonde voeding zoals volle granen, noten, bonen, zaden, eiwitten, heel weinig rood vlees (maar ongeveer een keer per maand) en veel fruit en groenten. 

Het geheim van het dieet

Het geheim van het dieet? Volgens de auteurs van het boek zijn dat de mono-onverzadigde vetten. Die vetten kan je onder andere terugvinden in avocado’s, noten, zaden, olijven, hele donkere chocolade (zoveel mogelijk cacao, zo min mogelijk melk, suiker en vet), sojabonen, lijnzaadolie en ook nog olijf- en zonnebloemolie. 

Voor wie is het dieet?

Dit dieet is vooral geschikt voor mensen die last hebben van een opgezwollen buik of mensen die gewoon een strakkere buik willen hebben. 

Het dieet is goed voor je lichaam omdat je buikvet aan gaat pakken. Wetenschappers hebben ontdekt dat buikvet de graadmeter bij uitstek is voor je gezondheid: mensen die een dikke buik hebben (en dus ook veel buikvet), lijden sneller aan bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, hebben sneller last van een hoge bloeddruk, krijgen diabetes of krijgen last van maag en darmen. Allemaal ziektes die je wil vermijden, en dat kan door gericht je buikvet aan te pakken. Het dieet zou ook constipatie tegengaan.

En sporten?

Sport beoefenen is optioneel en hoeft dus niet volgens dit dieet. In het boek staan wel gerichte oefeningen om je buik vet weg te doen smelten.

Wat mag je eten?

Je eet iedere vier uur een maaltijd van 400 calorieën, daarbij zorg je er ook voor dat je goede vetten binnenkrijgt. In de plaats van enorm op je calorietjes te kijken, kies je uit een lijst wat je mag eten.

Een voorbeeld

Ontbijt: een appel en havermoutpap

Lunch: ham met pesto en kaas op een broodje (volgranen) met sla en trostomaatjes

Avondeten: gegrilde zalm met groene bonen en amandelen

Snack: hummus, pijnboompitten