Metabolismedieet

Combineren en uitbalanceren. Met deze twee sleutelwoorden kom je in dit dieet al een hele stap verder. Ook nieuwsgierig hoe je snel en voor altijd kilo’s verliest? Lees dan zeker verder.

Wat is het?

Het metabolismedieet baseert zich op je eigen metabolisme, dat voor iedereen anders is. Door bepaalde voeding met elkaar te combineren en andere voedingsstoffen weg te laten, zou je geen trek meer hebben in tussendoortjes. Bovendien kan je lichaam op deze manier ontgiften en zul je dus veel minder snel ziek worden. Daarnaast zul je merken dat er echt een verband is tussen je gevoelens en wat je eet. Weet je wat je misschien wel het makkelijkst aan dit dieet zal vinden? Je moet geen calorieën tellen noch je porties afwegen. Want het dieet belooft je dat,  door de juiste voedingsproducten te combineren, alles in je lichaam in orde komt.

Wat zijn de beloften?

Zoals al aangehaald verbeter je je levensstijl waarbij je lichaam ontgift wordt en je minder snel ziek bent. Daarnaast zul je een verbetering voelen in je verteringsstelsel, zul je beter slapen en gewicht verliezen.

Hoe begin je eraan?

Voor je je op deze nieuwe, gezonde levensstijl stort is het misschien beter om je kasten en koelkast even op te ruimen en onder andere suiker, alcohol, cafeïne en bepaalde vetten ver weg te zetten. Maak liever plaats voor kleurrijke groenten en fruit, kip, noten, bonen, sojaproducten, volle granen en onbewerkte producten. Hiermee kun je aan de eerste fase beginnen waarin je gedurende drie weken ontgift. 

Je laat melkproducten even voor wat ze zijn en concentreert je voornamelijk op een mengeling van voedzame producten. Na die drie weken kom je in de tweede en laatste fase van het dieet. Beetje bij beetje mag je terug bepaalde voedingswaren eten. Let wel, stukje voor stukje zodat je er gemakkelijk kunt achterkomen op welke voeding je lichaam negatief reageert. Zo moet je bijvoorbeeld alcohol beperken tot maximum drie glazen per week.

Puntjes op de i

Toch is het van belang dat je steeds op je hoede bent. Want hoewel stressvermindering en voedzame, natuurlijke producten eten zeer gezond is, is het nog steeds beter je porties te controleren. Specialisten beweren dat je, zelfs door enkel gezond te eten, ook kunt bijkomen als je je porties niet beperkt. Ook de idee dat je bepaalde producten niet mag eten werkt niet altijd voor iedereen. Op die manier krijg je namelijk net méér zin in die ‘verboden voeding’. Tot slot raden experts ook aan om elke dag te bewegen, ook al wordt dat niet in het dieet vermeld.

Het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Vraag daarom steeds raad aan je huisarts of aan een diëtiste.