Het SlimFast dieet

Voor wie op een doeltreffende manier gewicht wil verliezen, is het Slimfast dieet zeker een aanrader. Geen zin om te diëten op dieetshakes? SlimFast is zoveel meer. De laatste jaren is hun assortiment aangevuld met soep, pasta en snacks. Deze producten vervangen enkele maaltijden, waardoor je gewicht kunt verliezen. 

Slimfast raadt een vierstappenplan aan: porties beperken, verstandig eten, regelmatige lichaamsbeweging en steun. Hou je je aan dit plan, dan kun je de eerste 6 maanden tot 10% van je lichaamsgewicht verliezen. Dit is ongeveer 1 kg per week.  De aanpak van Slim Fast is gebaseerd op veelvuldig onderzoek.

Wat mag je eten?

Per dag mag je zes kleine maaltijden eten. SlimFast raadt aan om voor twee maaltijden en één snack de SlimFast producten te gebruiken. De rest van de dag kies je zelf gezonde maaltijden uit. Calorieën tellen is niet nodig. Er zijn ook geen voedingsmiddelen verboden. Toch ligt de nadruk wel op magere proteïnes, fruit en groente. 

Door je porties te controleren, controleer je ook je calorieën. Door vet en zetmeel te beperken, beperk je calorieën. Door meer calorieën te verbranden dan je eet, verlies je gewicht. 

Voor- en nadelen

Met de producten van SlimFast kun je het plan makkelijk volhouden. Je kunt zelf keuzes maken. Hierdoor blijft het plan vrij flexibel en hoef je je eigen smaak en levensstijl helemaal niet op te geven. Er zijn nog een heleboel voordelen verbonden aan SlimFast:

  • Het doel van gewichtsverlies is realistisch. 
  • Het oefenaspect is doenbaar, 30 minuten per dag lichaamsbeweging.
  • Op de website is er medische informatie te vinden.
  • Op de website kun je veel steun krijgen van andere diëters. 

Ook dieetspecialisten zijn het erover eens: SlimFast is niet enkel doeltreffend op korte termijn maar ook op lange termijn, wat uiteindelijk enorm belangrijk is. Het dieet schotelt bovendien een zeer voedzaam en evenwichtig dieetplan voor. De website is zeer gebruiksvriendelijk, waardoor het dieet voor iedereen mogelijk is. Door de producten wordt ook de 'controle van de porties' duidelijker. Het is een duidelijk en gestructureerd plan. Dit maakt het ook ideaal voor iemand die zelf niet veel keuzes wil maken of moeite heeft om diëten vol te houden.

Wil je gewicht verliezen op een duurzamen manier? Dan is SlimFast misschien wel iets voor jou!