Het gamma van Herbalife

Herbalife is een Amerikaans bedrijf met hoofdzetel in Los Angeles, Californië. Het stelt over heel de wereld meer dan 3000 mensen te werk. 

Het bedrijf brengt een heleboel vermageringsproducten op de markt gaande van maaltijdvervangers tot poeders en vitaminesupplementen. Al deze producten zijn volgens het bedrijf ontstaan na duurzame ontwikkeling door diëtisten, dokters en onderzoekers die maar één doel voor ogen hadden: uw gezondheid verbeteren.

Ondertussen worden de producten van het bedrijf in meer dan 63 landen verkocht. Goed voor een jaarlijkse omzet van meer dan 2 miljard euro.

De bedoeling van Herbalife

Het bedrijf stelt dat ofwel mensen met hun producten kunnen vermageren ofwel hun dagelijkse maaltijden kunnen aanvullen met extra voedingsstoffen. De voedingsupplementen van Herbalife omvatten vitaminen, mineralen en kruiden. 

Er zijn producten die gericht zijn om bepaalde kwalen tegen te gaan, zoals darmklachten of vermoeidheid. Daarnaast zijn er andere producten die zich meer toespitsen op lichaamsverzorging en hygiëne. Herbalife legt er zich volgens hun website op toe om ‘de levenskwaliteit van de mensen op verschillende vlakken te verbeteren met een aantal hoogstaande producten.’

Het bedrijf verschaft ook maaltijdvervangers die weinig calorieën bevatten en een goede aanvulling zijn op een dieet in combinatie met lichaamsbeweging. Hun vermageringsproducten maken gebruik van micronutriënten en macronutriënten. 

Micronutriënten zijn mineralen, vitamines en spoorelementen die het lichaam in kleine dosissen nodig heeft om gezond te kunnen leven. 

Macronutriënten kunnen we onderverdelen in drie groepen: koolhydraten, vetten en eiwitten. Het lichaam heeft zowel micro- als macronutriënten nodig om goed te functioneren. Een tekort kan leiden tot allerlei problemen en aandoeningen.

Vermageren met Herbalife

Herbalife zweert bij een regelmatig eetpatroon en veel lichaamsbeweging. Sla dus nooit een maaltijd over en eet liefst eenmaal warm per dag. Gebruikmakend van de Herbalife-producten is dit dus ’s morgens en ’s avonds een shake en ’s middags een warme maaltijd met veel groenten. Tussen de maaltijden door mag je zoveel fruit, groenten en rijstwafels eten als je maar wilt. Probeer je bloedsuikerspiegel stabiel te houden, zo heb je immers nooit honger. Zo zal je niet gemakkelijk hervallen in blijft het gevreesde jojo-effect uit.

Drink voldoende water (2 à 3 liter) per dag en verzorg je lichaamsbeweging. Let op: niet teveel hooi op je vork nemen. Je moet de inspanningen gedurende lange tijd kunnen volhouden!

Risico’s en voorzorgsmaatregels

In het verleden zijn er vragen geweest in verband met de risico’s die verbonden waren aan de producten. Zo werd er een direct verband gezien tussen de dood van een jonge vrouw en de producten uit het gamma. Er moet wel bijgezegd worden dat de schadelijke stof die in die tijd werd gebruikt (efedrine), reeds lang uit de producten werd gebannen.

Zoals bij alle voedingssupplementen is het raadzaam om eerst langs te gaan bij een dokter of diëtist om eventuele nevenwerkingen te kunnen inschatten. De producten mogen zeker niet zonder raadpleging aan kinderen toegediend worden.