3 uren-dieet

Om de drie uur een kleine hoeveelheid eten en gewicht verliezen. Dit is waar men bij het drie-uren dieet van uit gaat.

Volgens Jorge Cruise, uitvinder van dit dieet, is de timing van eten belangrijker dan wat er uiteindelijk gegeten wordt. Frequent een kleine hoeveelheid eten verhoogt het metabolisme. Het lichaam gaat meer calorieën verbranden. Resultaat: gewichtsverlies!

De regel van drie

Het drie-uren dieet heeft slechts drie regels:

  • Ontbijt binnen het uur dat je opstaat.
  • Eet na je ontbijt, om de drie uur.
  •  Stop met eten drie uren voor je gaat slapen. 

Per dag eet je drie maaltijden. Deze worden afgewisseld met twee snacks. Soms worden er wel bepaalde voedingsmiddelen aangeraden, maar het drie-uren dieet heeft geen specifiek maaltijdplan. Wel wordt aangeraden om minstens 8 glazen water te drinken per dag. Voor elke tas koffie moeten twee glazen water gedronken worden. Laat alcohol voor wat het is, en geniet er enkel van op een speciale gelegenheid. Af en toe mag je eens zondigen met een afhaalmaaltijd of diepvriesmaaltijd. 

Een tip: plan je maaltijden vooraf, zo is het makkelijker om het dieet vol te houden.

Voor-en nadelen 

Voorlopig is er nog geen wetenschappelijk onderzoek die dit dieet staaft. Toch wordt deze dieetmethode aangemoedigd door professionele vakmensen.

Je hoeft niet te letten op het aantal koolhydraten, proteïnen of calorieën. Kies gevarieerde voedingsmiddelen en hou je strikt aan je portie. Door op geregelde tijdstippen iets te eten ben je minder hongerig. Overmatig en onregelmatig eetgedrag worden hierdoor vermeden.

Het dieet is meest doeltreffend als je het 28 dagen volhoudt. Wil je meer kilos kwijt, dan kun je het een aantal keer herhalen. 

Wat het oefenaspect betreft, neemt Cruise een verwarrende houding aan. Oefeningen zouden niet nodig zijn om gewicht te verliezen. Daardoor is het dieet zeer geschikt voor mensen met artritis of beperkte mobiliteit. Toch zou het wel belangrijk zijn om spieren te kweken als men wil vermageren. Spieren verbranden namelijk dubbel zo snel calorieën als vet. De oefeningen die hij voorstelt zijn echter niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit. 

Zoals bij elk dieet overleg je best eerst met je arts. Zo kan het dieet aangepast worden aan je individuele situatie en is het dubbel zo doeltreffend!