Symptomen spanningshoofdpijn

Bij spanningshoofdpijn ervaar je een matig drukkende hoofdpijn aan beide kanten van het hoofd. Het is geen kloppende hoofdpijn, eerder een drukkende of klemmende pijn, die regelmatig terugkeert.

De spieren van je nek en schouders zijn extra gevoelig. Sommige patiƫnten kunnen vaak ook minder goed tegen licht en harde geluiden. Ze hebben dikwijls ook een verminderde eetlust, maar zonder zich misselijk te voelen.

Mensen met spanningshoofdpijn kunnen hun dagelijkse activiteiten meestal voortzetten, maar voelen zich helemaal niet goed. Ze zijn vermoeid en kunnen zich minder goed concentreren. Sommige patiƫnten hebben ook moeite met in slaap vallen.

Spanningshoofdpijn kan 30 minuten tot een hele week duren. Als je minstens per maand minstens 15 aanvallen van spanningshoofdpijn hebt, zou je wel eens chronische spanningshoofdpijn kunnen hebben. Chronische spanningshoofdpijn kan leiden tot stress en depressie, die op hun beurt de duur van de aanvallen kunnen verlengen. Heb je vaak last van spanningshoofdpijn, breng dan zeker eens een bezoek aan je dokter.