Alternatieve behandelingen spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is het type hoofdpijn dat het vaakst voorkomt. Het veroorzaakt een milde tot gematigde drukkende hoofdpijn.

Een paar factoren verhogen het risico op spanningshoofdpijn. Zo onder meer stress, slapeloosheid, veranderingen in de slaaproutine, depressie, angst, het overslaan van maaltijden, slechte lichaamshouding, bepaalde medicatie, gebrek aan lichaamsbeweging, knarsen met je tanden of te lang in dezelfde positie zitten.

Naast de gewone pijnstillers, bestaan er nog een ook een hoop natuurlijke behandelingen die je je spanningshoofdpijn kunnen verlichten.

Acupunctuur

Volgens de Chinese geneeswijze komt pijn voort uit de geblokkeerde energiekanalen in het lichaam. Die kunnen gedeblokkeerd worden wanneer acupunctuurnaalden in deze onzichtbare energiekanalen. Overweeg je acupunctuur, praat er dan eerst over met je dokter.

Chiropractie

Chiropractie is een manuele methode om gezondheidsproblemen te behandelen. De alternatieve geneeswijze legt de nadruk op de genezende kracht van het lichaam. De manipulatie van de wervelkolom speelt er een belangrijke rol in.

Massagetherapie

Bij massagetherapie wordt er druk uitgeoefend op de spieren en de zachte weefsels van het lichaam om deze zo te ontspannen.