Permanente make-up

Maak je je graag mooi op, maar heb je weinig tijd? Dan is permanente make-up misschien wel een oplossing voor jou. 

Met permanente make-up kun je je ogen, lippen of wenkbrauwen accentueren of corrigeren. Eigenlijk is de benaming permanente make-up verkeerd, want het blijft maar minstens drie tot vijf jaar zitten, hoewel sommige vrouwen er langer mee doen. 

Voordelen

  • Je hoeft ’s ochtends niet lang voor de spiegel te staan om je op te maken
  • Je ziet er op ieder moment van de dag verzorgd uit, ook tijdens een regenbuik, tijdens een zwembeurt, tijdens het sporten, enz.  Je permanente make-up kan immers niet uitlopen en ziet er steeds hetzelfde uit
  • Vrouwen die allergisch zijn voor gewone make-up, kunnen wel permanente make-up  verdragen
  • Vrouwen die een bril of lenzen dragen kunnen zich moeilijk opmaken

Hoe werkt het?

Een fijne naald trilt heel snel over het te behandelen deel van de huid en prikt de natuurlijke pigmentvloeistof in de huid. De techniek is te vergelijken met de tatoeagetechniek. Maar een tatoeage wordt in het onderhuidsbindweefsel geplaatst, terwijl permanente make-up in de lederhuid geplaatst wordt. De pigmentvloeistof wordt samengesteld uit synthetische of natuurlijke pigmenten. 

Behandeling

Voor de behandeling zal de schoonheidsspecialist een gesprek voeren over je persoonlijke wensen. Hij of zij zal ingaan op de verschillende mogelijkheden, de werkwijze en de risico’s. Daarna zal de specialist het gewenste  ontwerp uittekenen. Als dit ontwerp je bevalt, kan hij of zij de pigment in de huid brengen.

De schoonheidsspecialist zal met behulp van een of meerdere naalden het kleurpigment aanbrengen in de lederhuid.  Dat gebeurt op een diepte van 1 tot 2 millimeter. Meteen na de behandeling ziet de make-up er donkerder uit dan eigenlijk de bedoeling was. Maar die kleur zal op een natuurlijke manier vervagen.

Mogelijkheden

  • Wenkbrauwen verfraaien
  • Lijntje boven en/of onder het oog
  • Lippen omlijnen of vullen met kleur
  • Extra kleur op de wangen (en zo onregelmatigheden verbergen)
  • Littekens verfraaien

Risico’s

Een tegenvallend resultaat kun je niet ongedaan maken. je kunt de permanente make-up niet vroegtijdig verwijderen, tenzij met een laser. In dat laatste geval zit je dan weer met littekens opgescheept.

 Sommige vrouwen zijn allergisch voor het pigment in de permanente make-up.