Haal meer uit je schoonheidsproducten

Voor elk lichaamsdeel bestaat wel een ander beautyproduct. En zo puilt je badkamer al gauw uit van de schoonheidsproducten. Niet erg handig, nietwaar? Want wat doe je dan als je op reis gaat? Je hele gamma mee in de koffer is niet erg praktisch. Het zal je daarom waarschijnlijk opluchten als je weet dat een dergelijk uitgebreid gamma aan producten niet nodig is omdat veel producten multifunctioneel zijn. 

Lotion

Neem nu bijvoorbeeld bodylotion en gezichtslotion. Gezichtslotion bestaat uit rijkere ingrediënten die de delicatere huid van je gezicht niet irriteren. Het kan dus perfect gebruikt worden voor je lichaam. Aangezien gezichtslotion duurder is, is het beter voor je portemonnee om hier geen gewoonte van te maken. Maar ga je op reis? Ideaal dan toch?  

Dag- en nachtcrème

Hoewel nachtcrème vaak rijker van structuur is en dagcrème bescherming tegen zonnebrand biedt, zijn beide producten perfect in één crème te integreren. Koop daarom een lichte lotion die je zowel overdag als ’s nachts aanbrengt. Overdag smeer je er wel best nog een zonnecrème over om je huid optimaal te beschermen. 

Douchegel en badschuim

Douchegel kan je zowel in de douche als in het bad gebruiken. Je zal hiermee niet enkel plaats besparen. Je huid zal er ook wel bij varen als je het gebruik van badschuim voortaan voor bekeken houdt. De detergenten die voor het schuimend effect zorgen, drogen je huid uit en zijn daarom beter te vermijden. 

Hand- en voetcrème

Aangezien handen en voeten dezelfde droge en dikke structuur hebben, kan je een handcrème perfect voor je voeten gebruiken en vice versa. Waarom zou je dan nog twee verschillende producten kopen?

Reiniger voor ogen en gezicht

Hoewel de huid rond de ogen veel gevoeliger is, kan je je oogmake-up evengoed met een gezichtsreiniger verwijderen als die geen irritatie geeft. Maar let op. Het omgekeerde kan niet. Wanneer je een oogreiniger voor je ganse gezicht gebruikt, zal dat leiden tot verstopte poriën omdat een oogreiniger meer oliën bevat. 

Eau de toilette en eau de parfum

Eau de parfum bevat meer essentiële oliën dan eau de toilette en is daarom veel langer houdbaar. Naargelang je eigen voorkeur voor intensiteit kan je dus kiezen voor eau de toilette of eau de parfum. Want beide producten heb je niet echt nodig.