8 vaak gemaakte schoonheidsfoutjes

Schoonheidstips: ze zijn altijd handig! Het is altijd erg fijn om te weten hoe je bijvoorbeeld op een goede manier blush op kan doen, of om te weten welke kleuren goed bij jouw oog- en huidskleur staan. In dit artikel bespreken we acht schoonheidsfoutjes die vaak gemaakt worden.

  • Foundation aanbrengen wanneer je dagcrème nog niet droog is
  • Conditioner voor je hele haar gebruiken
  • Parfum opdoen als je aangekleed bent
  • Je nek vergeten
  • Je wenkbrauwen oneven epileren
  • Gebruik geen oogcrème tegen wallen
  • Schrob jezelf niet “kraaknet”
  • Gebruik niet te veel middeltjes tegen acne

Foundation aanbrengen wanneer je dagcrème nog niet droog is

Als je gehaast bent, vergeet je al eens dingen. Wacht voldoende tot je dagcrème goed is ingetrokken voor je foundation aanbrengt. Het zorgt ervoor dat je foundation niet goed genoeg dekt en niet goed kan intrekken.

Conditioner voor je hele haar gebruiken

Dit is een fout die veel vrouwen maken: conditioner op je hele haar verspreiden. Eigenlijk is het de bedoeling dat je alleen conditioner smeert op het uiteinde van je haar. Als je conditioner bijvoorbeeld ook inmasseert in de hoofdhuid, zal je hoofdhuid sneller vet worden en is je haar sneller zwaar. Alleen gebruiken op de uiteinden van je haar dus.

Parfum opdoen als je aangekleed bent

Je kan beter parfum opdoen als je jezelf nog aan het aankleden bent: parfum kan ervoor zorgen dat je vervelende vlekken maakt op je kleding maar het kan zelfs een chemische reactie krijgen met de stoffen van je kleding en zo erg beginnen stinken.

Je nek vergeten

Vergeet je nek niet wanneer je foundation of bronzer opdoet. Probeer ervoor te zorgen dat de overgang niet te zien is door ook je nek en keel een beetje te bepoederen.

Je wenkbrauwen oneven epileren

Nog een vaak gemaakte schoonheidsfout: houd je beide wenkbrauwen goed in het oog als je lustig aan het epileren bent. Maar al te vaak verlies je de andere wenkbrauw uit het oog en blijken ze uiteindelijk oneven geëpileerd.

Gebruik geen oogcrème tegen wallen

Je gebruikt beter geen oogcrème tegen wallen: een koud kompres of een vochtig theezakje heeft veel meer effect en zal de zwelling doen afnemen.

Schrob jezelf niet ‘kraaknet’

Nog een grote schoonheidsfout en eentje waar je huid en haar onder lijden: schrob jezelf niet ‘kraaknet’ als je in bad gaat. Het is heel  slecht als je je haren en je huid letterlijk hoort piepen, dan lijden ze onder een vochttekort. Minderen met shampoo en zeep dus!

Gebruik niet te veel middeltjes tegen acne

Middeltjes tegen acne zijn vaak erg efficiënt  omdat er heftig reagerende chemische stoffen inzitten: ga daarom geen verschillende crèmes mengen en wees matig in het gebruik ervan.