Maak werk van je nagels

Nagelproblemen, iedereen heeft er wel al eens last van gehad. Hoe krijg je de mooiste nagels en houd je ze ook nog eens sterk?

Zorg voor zachte en gelijke nagelriempjes

Wrijf je nagelriemen een of twee keer per week in met olie.  Doe het wanneer je net uit bad komt en je huid nog zacht aanvoelt. In plaats van een douche of een bad te nemen, kun je er ook een paar druppels conditioner op spuiten, zodat ze soepel worden, en dan een paar minuten in een kom warm water dompelen.

Knipje nagelriemen niet af. Ze beschermen je nagels tegen bacteriën die een infectie kunnen veroorzaken. Verwijder loshangende stukjes met een nagelknipper.

Houd je nagels in vorm

Moeten je nagels geknipt worden, knip dan tweemaal met een klein schaartje om ze echt recht te krijgen. Teennagels zijn vaak moeilijker om te knippen. Knip ze nadat je gedoucht hebt of nadat je ze in water gedompeld hebt. 

Gebruik daarna een vijltje om je nagels een mooie afgeronde vorm te geven. Op die manier zullen je nagels minder snel scheuren dan wanneer ze ovaal zijn. Vijl je nagels altijd in een richting, in plaats van naar voren en naar achteren te vijlen.

Bevochtig je nagels regelmatig

Nagels zijn opgebouwd uit een aantal lagen van het eiwit keratine, dat je ook in je haren en je huid terugvindt. Net als je haren en je huid zijn ook je nagels onderhevig aan droogheid, kunnen ze breken of vervellen. Bedek je nagels iedere dag met nagelriemolie. Nagelriemolie kan wel wat kosten, maar een goed alternatief is olijfolie. Als je nagels zwak zijn, breng dan ’s avonds olie aan en laat het de hele nacht intrekken.

Polijst je nagels

Wil je je nagels iets meer doen glanzen, polijst ze dan gewoon. Als je graag nagellak opdoet,breng dan eerst een laag basislak aan. Sommige soorten basislak hebben een kleurtint en kunnen ook zo gedragen worden.

Lees meer over: basislak , nagellak , nagelriemen , nagels , olie