Groene thee: een introductie

Groene thee, het is de laatste jaren alomtegenwoordig en wordt in tal van producten verwerkt. Maar wat is groene thee precies en waarin onderscheidt het zich van gewone, zwarte thee?

Wat is groene thee?

Wat is nu precies het verschil tussen groene thee en de gewone, zwarte thee? Beiden zijn afkomstig van dezelfde plant, namelijk de Camellia sinensis. Maar het verschil zit in de verwerking. Groene thee heeft namelijk een minimale fermentatie ondergaan tijdens de productie. De thee werd wel gedroogd. Door die minimale fermentatie bewaart de thee zijn groene kleur. De goede chemicaliƫn blijven ook intact. Dat is waarom groene thee zo goed is voor je.

Smaak

Groene thee proeft anders dan gewone thee. Alle soorten groene thee hebben bovendien een andere smaak, maar ze hebben een smaak gemeenschappelijk. De smaak van groene thee kan omschreven worden als: vers, licht, groen en kruidig. Sommige variƫteiten van de groene thee hebben een beetje een zoete smaak, andere zijn dan weer een beetje bitter.

Soorten groene thee

Er zijn veel verschillende soorten, wat het mogelijk maakt veel te experimenteren of af te wisselen. In de supermarkt zal je waarschijnlijk slechts een paar soorten groene thee vinden. Maar misschien ken je wel een Aziatische winkel in de buurt? In de supermarkt staat op veel pakjes thee niet eens aangegeven om welke soort het gaat. Dit zijn vaak pakjes van mindere kwaliteit.

Bereiding

De bereiding van groene thee is exact hetzelfde als die van gewone, zwarte thee, maar je moet op een ding letten: gebruik geen water dat volledig kookt. Gebruik water dat net niet het kookpunt heeft bereikt.

Lees meer over: groene thee , thee , zwarte thee