Afvallen met groene thee

Een van de belangrijkste positieve eigenschappen van groene thee zou zijn dat je ervan afvalt. Het aanbod dieetsupplementen, vetverbranders en afslankpillen die groene thee-extracten bevatten is dan ook enorm. Maar klopt dit wel echt? Kun je gewicht verliezen door groene thee te drinken?

Hoe val je af van groene thee?

Groene thee bevat veel polyfenolen, en die zouden volgens bepaalde onderzoeken het metabolisme versnellen. Daarbovenop zullen ze ook je hongergevoel onderdrukken, waardoor je minder gaat eten en zodoende minder calorieën naar binnen krijgt.

De polyfenolen, die in groene thee als antioxidant voorkomen, zouden de omzetting van glucose naar vet vertragen. In principe zou je door groene thee te drinken dus ook je bloedsuikerspiegels onder controle moeten houden. Daardoor wordt er minder vet in je lichaam opgeslagen. Groene thee bevat natuurlijk ook cafeïne, een stof die het metabolisme een beetje versnelt.

Dat je van groene thee gewicht verliest, is nog niet wetenschappelijk bewezen. In ieder geval zullen de verschillen niet enorm zijn. Groene thee kan wel ondersteunend werken. Als iemand genoeg beweegt en een gebalanceerd dieet volgt in combinatie met voldoende lichaamsbeweging. Groene thee kan echter wel een goed caloriearm alternatief zijn voor water als je een beetje smaak aan je dieet wilt toevoegen.