Bijwerkingen groene thee

Groene thee is een erg veilig product dat niet veel bijwerkingen heeft. Als er al bijwerkingen zijn, zijn deze meestal te wijten aan het hoge cafeïnegehalte in de thee. In een gemiddelde kop thee zit ongeveer 30 mg. cafeïne, wat minder is dan in een kop koffie of een kop gewone thee. Je hartslag zal er dus niet zoveel van verhogen als bij koffie.

Meer dan vijf koppen groene thee per dag kun je beter vermijden. Bijwerkingen kunnen, afhankelijk van hoe goed je cafeïne verdraagt, bestaan uit hoofdpijn, nerveusheid, slaapproblemen, braken, diarree, geïrriteerdheid, onregelmatige hartslag, brandend maagzuur, trillen, duizeligheid, spiercontracties en verwardheid.

Jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een zwak hart, mensen met angststoornissen en paniekaanvallen, nierziekten of een gevoelige maag moeten voorzichtig zijn met groene thee. Als je zwanger bent mag je niet meer dan drie koppen thee per dag drinken. Ook als je borstvoeding aan het geven bent, kun je best niet te veel cafeïne consumeren.

Lees meer over: cafeïne , groene thee , hartslag , koffie , thee