Gevaren van het Zone-dieet

Het Zone-dieet helpt je gewicht te verliezen, verbetert je concentratie en je energie. Dat klinkt ideaal, maar toch is er ook een keerzijde aan de medaille. Voor sommigen kan het dieet zelfs gevaren inhouden voor de gezondheid. Hier lijsten we even de risico's op.

Gewichtsverlies

Veel mensen zullen heel snel afvallen als ze pas van start gegaan zijn met het Zone-dieet. Dit wordt vaak gezien als een bevestiging van de efficiëntie van het dieet. Maar wat velen niet beseffen, is dat een koolhydraatarm dieet als dit een groot vochtverlies tot gevolg kan hebben. Koolhydraten houden het vocht namelijk vast. Dat vochtverlies staat dus eigenlijk niet gelijk aan gewoon gewichtsverlies.

Door zich aan de juiste verhoudingen te houden, gaan veel mensen veel minder calorieën consumeren. Voor de meeste mensen die het dieet volgen is dit zeker nodig, maar sommigen zullen daardoor juist spiermassa verliezen.

Te weinig fruit en groenten

Als je het Zone-dieet volgt, mag je wel fruit en groenten eten, maar ook deze porties worden beperkt. Groenten en fruit zouden het risico op kanker enorm verlagen. Ook wordt de kans op vitaminetekorten zo groter.