Gastronomie/eten en drinken Londen

Londen, een culinaire verrassing

Op culinair vlak hebben de Britten lange tijd een slechte reputatie gehad. Maar die tijd hebben ze nu ver achter zich gelaten. Als je graag lekker eet, kun je je nu dus ook in Londen volledig laten gaan. In Londen zijn er erg veel mogelijkheden om goedkoop te eten, maar je vindt er ook veel exclusieve, gastronomische restaurants.

Curry

In Londen krijg je natuurlijk uitgebreid de kans om kennis te maken met de Engelse keuken, maar in deze wereldstad wonen zoveel culturen bijeen dat ook de internationale keuken er niet te versmaden is. In Londen zul je veel Indische en Chinese restaurants (in Chinatown) tegenkomen, maar je kunt er ook genieten van onder meer de Japanse, Griekse, Italiaanse en Vietnamese keuken. De Zuid-Aziatische keuken, die in Londen enorm populair is, staat trouwens bekend onder de naam ‘curry’.

Fish & chips

Typisch Engels fastfood zijn fish & chips, dikke frietjes met gefrituurde vis. Fish & chips kun je overal in Londen kopen, meestal bij een snackbar om mee te nemen, maar ook vaak in de pub of op restaurant. Een populair drankje bij de Britten is thee. Een traditioneel gebruik hierbij is afternoon tea’, een lichte maaltijd tussen drie en vijf uur ’s middags, waarbij de thee vergezeld wordt van sandwiches, scones en gebak.

Engels ontbijt

Het ontbijt is in Londen vaak een Engels ontbijt, dat nogal verschilt van het ontbijt dat wij hier kennen. Het ontbijt kan onder andere bestaan uit roerei, gebakken spek, worstjes, toast, witte bonen in tomatensaus, gebakken tomaat en champignons.

Lees meer over: engels ontbijt , fish & chips , londen , thee