Uitgaan in Londen

Londen, bruisend nachtleven

Londen is een opwindende uitgaansstad. Londen is een stad met een gevarieerd uitgaansleven: een avondje theater, een bruisende nachtclub, een gezellig avondje in een traditionele pub, een concert, een musical of een filmpje meepikken, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Pubs in Londen

Een van de troeven van de stad zijn natuurlijk de befaamde pubs. In totaal telt Londen wel 5000 van deze drinkgelegenheden. Als de pubs rond 11 uur ’s avonds hun deuren sluiten, gaat het feest echter nog door in de bars en nightclubs van de stad. Londen heeft namelijk een van de beste clubscenes van Europa of zelfs van de wereld. Nergens anders in Europa wordt er zo wild gefeest als in Londen!

Cultureel avondje uit in Londen

Voor een cultureel avondje uit kun je je geen betere stad dan Londen inbeelden. De Londense buurt voor theater, musical, ballet en opera is West End. Als je de kans hebt een van de musicals op West End mee te maken, is dat zeker aan te raden. Je kunt er fantastische musicals als The Lion King, The Phantom of the Opera en Les Misérables in hun beste uitvoeringen meemaken. Een ballet- of operavoorstelling in The Royal Opera is eveneens een onvergetelijke ervaring, maar helaas vrij duur.

Uitgaansbuurten van Londen

Pubs, nightclubs en andere uitgaansgelegenheden vind je doorheen bijna de hele stad. Uitgaansbuurten in Londen die de moeite waard zijn, zijn Soho, Notting Hill/Ladboke Grove, Old Street/Shoreditch, Camden, Angel, Brixton en Clapham. De meest exclusieve clubs van de stad liggen in West End.

Duur

Londen is geen goedkope stad om uit te gaan. Als je er een drankje koopt, zal dat hoogst waarschijnlijk meer kosten dan in andere Britse steden, en zeker meer dan in België of Nederland.