Cultuur in Londen

Londen, stad van musicals en theater

In weinig andere steden ter wereld zul je zo’n grote culturele diversiteit tegenkomen als in Londen. Musicals, opera, ballet, theater, films en musea. Londen en cultuur, een gouden combinatie!

West End

West End is de Londense theaterbuurt. Van de meer dan 100 theaters in Londen, liggen er 50 in West End. Spreek je een mondje Engels, dan is een toneelstuk in een gerenommeerd theater als het Royal National Theatre zeker aan te raden. In deze buurt kun je ook naar een van de wereldberoemde musicals van Londen, producties van zeer hoge kwaliteit. Bekende musicals die er al jaren meegaan zijn onder meer The Lion King, Les Misérables, The Phantom of the Opera en Chicago.

Voor ballet-, opera- en klassieke concerten is het Royal Opera House echt de top. Het is de thuisbasis van het hoog aangeschreven Royal Ballet. Kaartjes voor een van de opvoeringen zijn echter verre van goedkoop.

Musea in Londen

Nog een toeristische troef van Londen zijn de kunstmusea, die meestal volledig gratis toegankelijk zijn. De National Gallery is waarschijnlijk het beroemdst. Dit museum biedt een erg goed overzicht van de schilderkunst tussen 1250 en 1900. In de National Portrait Gallery kun je portretten uit verschillende eeuwen schilderkunst bewonderen. Het Tate Britain is een museum voor moderne en klassieke Britse kunst, het Tate Modern een schitterend museum voor moderne kunst.

Lees meer over: ballet , cultuur , kunst , londen , musea , museum , musicals , opera