Verbruik meer calorieën tijdens het lopen

Afvallen is voor veel mensen de belangrijkste reden om met lopen te beginnen. Lopen is een eenvoudige sport, waar je gemakkelijk mee van start gaat en waar je bovendien veel calorieën mee verbrandt.

Tijdens het hardlopen zul je niet alleen je beenspieren trainen, maar ook vet op je buik, heupen en in andere probleemzones verbranden.

Neem pauzes

Als je pas begint te joggen, maar merkt dat je het niet lang volhoudt, neem dan pauzes. Je kunt dan bijvoorbeeld eerst een paar minuten lopen en dan een minuut wandelen om terug op adem te komen. Het lopen zal steeds beter gaan en na een tijdje zul je al lange tijd aan een stuk kunnen door lopen.

Loop buiten

Als je buiten loopt, verbrand je gemiddeld 30% calorieën meer dan als je op de loopband loopt. Buiten loop je op oneffen terrein en moet je rekening houden met de wind. Zorg ervoor dat je routes kiest met veel variatie.

Pas je houding aan

Laat je schouders zakken en ontspan je armen. Beweeg naar voren en naar achteren. Op die manier zorg je ervoor dat je benen meer kracht krijgen. Span je buik- en bilspieren op. Zorg ervoor dat je hielen eerst de grond raken en dat je dan verder rolt op de bal van je voet. Je voeten te plat neerzetten is te belastend voor je knieën.

Loop op een gelijkmatig tempo

Door een gelijkmatig tempo aan te houden zul je meer vet verbranden. Probeer op je ademhaling te letten en zo ook je tempo te bepalen. Adem bijvoorbeeld drie passen in en drie passen uit.