Tips om af te vallen afvallen met lopen

Veel mensen beginnen met hardlopen omdat ze gewicht willen verliezen. Lopen is inderdaad een erg efficiënte manier om calorieën te verbranden en af te vallen. Een vuistregel is dat je bij het lopen ongeveer 1 calorie per kilo lichaamsgewicht per kilometer verbruikt.

  1. Eet gezond

    Alleen lopen zal niet voldoende zijn om gewicht te verliezen. Onthoud dat je om af te vallen meer calorieën moet verbranden dan je consumeert. Als je meteen na het lopen een halve liter frisdrank en een pak friet naar binnen werkt, zal je dus niet afvallen. Eet kleinere porties vetrijke en calorierijke voeding en eet meer volkorenproducten, groente en fruit.
  2. Loop regelmatig

    Als je gewicht wilt verliezen, zal dat niet gebeuren door eenmaal per week te gaan lopen. Best kun je iedere dag actief zijn, maar probeer minstens 3 à 4 keer per week te lopen. Als je merkt dat je niet meer gemotiveerd bent, probeer dan eens te werken met persoonlijke beloningen, zoek een of meerdere loopbuddy’s, enz.
  3. Eet iets voor je gaat lopen

    Als je regelmatig gaat lopen is het belangrijk dat je eerst iets eet. Maaltijden overslaan komt je spieren niet ten goede. Voeding is belangrijk voor een goede prestatie en een goed herstel.