Val je niet meer af door te lopen?

Ben je al een tijdje bezig met lopen en zag je in het begin de kilo’s letterlijk verdwijnen, terwijl je nu niet meer afvalt? In de meeste gevallen kun je daar gemakkelijk iets aan doen.

Check eens hoeveel calorieën je nodig hebt

Als je gewicht verliest, verandert  het aantal calorieën dat je nodig hebt. Je hebt immers minder calorieën nodig om minder gewicht te onderhouden. Als je gewicht wilt verliezen, moet je dus heel geleidelijk aan je dagelijkse hoeveelheid calorieën verminderen.

Ga na hoeveel calorieën je eigenlijk consumeert

Een hele week opschrijven wat je precies verbruikt, kan je helpen je calorieën drastisch in te perken. De meeste mensen eten veel meer dan ze eigenlijk denken. Als je alles op papier hebt staan, kun je gemakkelijker inschatten op welke momenten je je voedselinname kunt beperken.

Probeer eens een andere looptraining uit

Als je een looproutine hebt en bijvoorbeeld drie keer per week een halfuur op een rustig tempo jogt, probeer dan eens wat sneller te lopen tijdens minstens een van je trainingen. Hier is een voorbeeld: warm een kilometer op aan een rustig tempo, loop dan twee minuten snel. Daarna kun je twee minuten rustig lopen om terug op adem te komen. Daarna kun je terug snel lopen.

Loop langere afstanden

Als je normaal 5 à 6 kilometer loopt, probeer dan eens een langere afstand te lopen. Voeg bijvoorbeeld iedere keer en kilometer aan je route toe. Door langer te lopen zul je meer calorieën en vet verbranden en  een beter uithoudingsvermogen kweken.

Doe aan krachttraining

Een kwartier tot 20 minuten per dag aan krachttraining voor de benen doen, zal je metabolisme een boost geven en leiden tot meer spiermassa, waardoor je meer zult afvallen.

Geef niet op

Laat een kleine tegenslag je er niet van weerhouden te lopen. Wees geduldig en houd je aan de goede gewoontes die je reeds ontwikkeld  hebt.