Uit eten met South Beach-dieet

Hoewel je als je het South Beach-dieet volgt nog een heleboel mag eten, zijn er ook een aantal beperkingen. Daar moet je ook rekening mee houden als je uit eten gaat. De volgende tips kunnen je daarbij helpen:

  1. Ken je dieet: afhankelijk van aan welke fase van het South Beach-dieet je bezig bent, zul je bepaalde voedingsmiddelen wel of niet mogen eten.
  2. Vraag meer uitleg: als je twijfels hebt over een bepaald gerecht, vraag het dan na (bijvoorbeeld:  is de kip in dit gerecht gebakken of gebraden?)
  3. Kies het juiste voorgerecht: een salade of soep, daar kun je zelden iets fout mee doen.
  4. Vraag om aanpassingen: wil je graag een bepaald gerecht bestellen, maar komt het niet helemaal overeen met de South Beach-methode, durf dan om aanpassingen te vragen. Vraag of ze kunnen grillen, koken of braden, ook als het zo niet op het menu staat. Vraag of men de groenten zonder saus kan bereiden.
  5. Wees op je hoede: let op woorden als roomsaus, boter, olie, gegratineerd, broodkruimels en beslag.
  6.  Eet maar de helft: de porties op restaurant zijn vaak enorm. Het kan dus aan te raden zijn de helft van een maaltijd te laten staan.
  7. Eet op voorhand een gezonde snack: zo voorkom je dat je met te veel honger het restaurant ingaat en ‘verboden’  gerechten gaat bestellen.
  8. Blijf van de appetizers af: Gratis appetizers als brood of toastjes kunnen verleidelijk zijn, maar vormen een ramp voor je South Beach-dieet, zeker in fase 1.