Power foods van het Sonoma-dieet
In het Sonoma-dieet ligt de nadruk op gezonde en voedzame gerechten. 10 ingrediënten die hierin verwerkt worden staan bekend als de ‘power foods’ van het Sonoma-dieet.
Power foods
Amandelen
Amandelen bevatten gezonde, onverzadigde vetten.
Paprika’s
In paprika’s zitten massa’s voedingsstoffen (onder meer vitaminen), terwijl ze zo goed als geen calorieën bevatten.
Bosbessen
In bosbessen zitten erg veel anti-oxidanten die een positief effect hebben op het hart.
Broccoli
Van broccoli mag je zoveel eten als je maar wilt, er zit namelijk enorm veel vitamine C in.
Extra vierge-olijfolie
Extra vierge betekent dat het om de zuivere olijfolie van de eerste persing gaat, de beste kwaliteit die er op de markt is. Deze olijfolie bevat veel anti-oxidanten en zou de slechte cholesterol helpen verlagen.
Aardbeien
Aardbeien zitten niet alleen vol voedingstoffen, maar zijn ook erg zoet. Ideaal dus om je drang naar zoetigheid in te perken.
Druiven
Druiven zitten boordevol phytonutriënten, beschermende chemische stoffen op plantaardige basis. Het Sonoma-dieet is trouwens een van de weinige diëten waarin ook wijn toegelaten is en zelfs aangeraden wordt.
Spinazie
Spinazie wordt geprezen als bron van voedingsstoffen als ijzer, calcium, vitamine K, foliumzuur en anti-oxidanten.
Volkorengranen
Volkorengranen zijn een bron van vezels, die een goede stoelgang bevorderen.
Tomaten
Tomaten zijn erg veelzijdig in de keuken en zouden kankerbestrijdende stoffen bevatten.