Opzetbaar zwembad in de tuin

... is voor velen een bron van plezier en ontspanning, vooral wanneer het buiten erg warm is. Denk je er zelf ook aan om een zwembad in je tuin te installeren? Heb je misschien al een idee van het type zwembad dat je graag in je tuin zou zien schitteren? Grofweg kunnen we zwembaden namelijk indelen in twee grote soorten, maar om daar meer over te weten moet je verder lezen!

Opzetbaar of ingebouwd

Zwembaden kunnen opzetbaar zijn, of ingebouwd. Dat zijn de twee grote soorten waarvan we hierboven al spraken. Het grootste verschil tussen de twee, is dat een opzetbaar zwembad bovengronds geplaatst wordt, terwijl de ingebouwde versie in de grond verwerkt wordt.

Naast dit grote verschil, zijn er nog een aantal bijkomende verschillen tussen de twee types. Een niet onbelangrijk punt, is dat opzetbare zwembaden op financieel vlak voordeliger zijn dan hun ingebouwde tegenhanger. Andere verschillen zijn:

  • De plaatsing van een opzetbaar zwembad neemt niet zoveel tijd en werk in beslag;
  • Opzetbare zwembaden kan je in de winter opbergen en eventueel de daaropvolgende zomer op een andere plaats weer opbouwen. Deze flexibiliteit mis je bij een ingebouwd zwembad;
  • De diepte van een opzetbaar zwembad is zelden meer dan twee meter. Wanneer je voor deze variant kiest moet je dus niet dromen van een glijbaan in je zwembad;
  • Een ingebouwd zwembad ziet er doorgaans mooier en aantrekkelijker uit dan een opgezet zwembad.

De aantrekkelijkheid van een opzetbaar zwembad

Wanneer je kiest voor de opzetbare variant, kan er aan de aantrekkelijkheid van je zwembad altijd nog een mouw gepast worden. Je kan bijvoorbeeld houten tegels rond het zwembad aanbrengen, waardoor het geheel meteen een ander uitzicht krijgt! Denk hierbij ook aan het plaatsen van planten e.d. rond het zwembad. Eventueel kan je hiervoor beroep doen op een tuinarchitect of timmerman.

De definitieve beslissing

Wij willen je de raad geven om je eerst grondig te informeren over de voor- en nadelen van de twee soorten zwembaden, omdat je keuze ook zal afhangen van je persoonlijke situatie. Alleen wanneer je goed ge├»nformeerd bent, kan je de juiste keuze maken en lang genieten van je eigen priv├ę-zwembad! 

Lees meer over: opzetbaar zwembad , zwembad , zwembaden