Openbaar vervoer Brussel

Het openbaar vervoer in Brussel is in handen van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Het netwerk is uitgebreid en goed georganiseerd. In Brussel kan je gebruik maken van bus, tram, premetro en metro.

Metro Brussel

Het metronet bestaat slechts uit twee hoofdlijnen en een secundaire lijn, maar brengt je toch vlot op zowat elke locatie in het stadscentrum. Lijn 1A rijdt van het noordwesten naar het zuidoosten, van station Koning Boudewijn naar Herrmann-Debroux. Lijn B loopt tussen Erasmus en Stockel. Lijnen 1 A en 1B komen ergens in het midden samen. Lijn 2, die van Simonis tot Clemenceau loopt, volgt eigenlijk ondergronds de kleine ring van Brussel.

Bus en tram in Brussel

Tram- en bushaltes herken je aan de roodwitte borden. Het nummer en de bestemming van de bussen en trams worden weergegeven aan de voorkant van het voertuig. De blauwgele Brusselse trams rijden vooral in het stadscentrum en de voorsteden. De premetro is een tram die voor een deel van zijn reisroute ondergronds gaat. De premetro rijdt in het zuiden van de stad.

Tickets

Je kunt tickets kopen in de metrostations en in krantenwinkels. Die moet je dan meteen na het opstappen laten afstempelen. Ook op de bus of tram kan je nog een ticket kopen, maar je moet dan wel met het exacte bedrag betalen.

Je kan ook op voorhand een uurticket kopen, dat een uur lang geldig blijft, een 10 ritten-kaart of een dagpas.

Lees meer over: brussel , bus , metro , tram