Cultuur in Brussel

Het culturele leven in Brussel is van alle markten thuis. Hier vind je een klein overzicht.

Beursschouwburg en BOZAR

Voor theater, opera en dansvoorstellingen is de Beursschouwburg het bekendst in Brussel. Maar ook in het kunstencentrum BOZAR (Paleis van Schone Kunsten) vinden tal van voorstellingen plaats. Daarnaast zijn er nog een heleboel kleinere theaters in Brussel, die ook vaak een programma aanbieden dat de moeite waard is.

Kunstenfestivaldesarts

In mei vindt in de theaters en kunsthuizen in Brussel het stadsfestival Kunstenfestivaldesarts plaats. Op dit bekende festival worden podiumkunsten gecombineerd met beeldend werk.

Popconcerten

De meeste popconcerten in België vinden plaats in Brussel. Voor megaconcerten van grote namen uit de muziekwereld is Vorst Nationaal de populairste concertzaal. Andere bekende concertzalen in Brussel zijn de Ancienne Belgique en de Hallen van Schaarbeek.

Musea

Als hoofdstad van België heeft Brussel ook een heleboel musea die meer dan de moeite waard zijn. In het eerder vernoemde kunstencentrum BOZAR vinden heel wat tentoonstellingen plaats. Het Victor Hortamuseum is een museum dat ondergebracht is in een schitterend art nouveau-huis van de beroemde architect. Het Belgische stripverhaal is met namen als Kuifje, Nero en De Smurfen gekend over de hele wereld. In het Belgisch Stripcentrum kom je er meer over te weten.

Internationale cultuur

Dat Brussel zo’n smeltkroes van culturen is, draagt ook bij aan de sfeer en de lokale cultuur van de stad. Ga bijvoorbeeld de sfeer eens opsnuiven in Matonge, de Afrikaanse wijk van de stad.