Citytrip Brussel

Als hoofdstad van België en Europa valt er in Brussel natuurlijk heel wat te beleven. De stad trekt dan ook heel wat bezoekers aan. Maar wat maakt Brussel zo de moeite waard als citytrip?

Bourgondische stad

Brussel is een Bourgondische stad die op culinair vlak hoge toppen scheert. Lekkere mosselen met frietjes of een andere heerlijke maaltijd, vergezeld van een fris Belgisch biertje, dat is pas genieten!

Statige gebouwen

Het uitzicht van de Belgische hoofdstad wordt voor een groot deel bepaald door de prachtige oude gebouwen die door de hele stad verspreid staan. De mooie Grote Markt, het plein in het hartje van de stad, wordt omringd door statige gildenhuizen. En dan mogen we imposante gebouwen als het Koninklijk Paleis, de Basiliek van Koekelberg, het Justitiepaleis en de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen natuurlijk niet vergeten.

Boeiende musea

Brussel heeft tientallen musea, van beroemde kunstmusea over een filmmuseum, een muziekinstrumentenmuseum en een stripmuseum tot het Museum voor Natuurwetenschappen. Er zit ongetwijfeld wel een tussen dat je interesseert!

Afwisseling

Niet alleen de vele culturen die in Brussel samenleven zorgen voor de nodige diversiteit, maar ook de activiteiten bezienswaardigheden waaruit je kan kiezen. Wil je het Atomium bezoeken of een fotootje maken van Manneken Pis. Of kies je voor een wandeling langs de striproute of een bezoek aan Mini-Europa?

Exclusieve winkels en rommelmarkten

Wat voor type shopper je ook bent, in Brussel zul je zonder twijfel je gading vinden. Op de chique Louizalaan kan je terecht voor designkledij, op de vlooienmarkt op het Vossenplein kan je  snuisteren tussen de vele oude spulletjes.

Lees meer over: belgië , brussel , citytrip brussel , hoofdstad , musea