Gastronomie in Brussel, eten en drinken

Brussel is een Bourgondische stad. Lekker eten en drinken zijn overal in de stad aanwezig.

Brusselse specialiteiten

De traditionele gerechten waar Brussel bekend om staat, zijn mosselen met frietjes, chocolade (en in het bijzonder pralines) en Brusselse wafels. Verder zijn ook stoemp (stamppot) en paling in het groen erg populair.

Internationaal

Brussel heeft als hoofdstad van België en Europa een erg internationale bevolking. Welke keuken je je ook kunt bedenken, ze zijn hier allemaal vertegenwoordigd. Italiaanse, Griekse en Spaanse restaurants vind je doorheen de hele stad, maar de beste restaurants liggen in het Europese kwartier. Aan deze restaurants hangt natuurlijk ook een prijskaartje vast.

Beenhouwersstraat

De Rue des Bouchers of Beenhouwersstraat in het centrum van Brussel, is een buurt die bekend staat om zijn vele restaurants. De straat met zijn mooie 17de-eeuwse gevels wordt daarom ook ‘de Buik van Brussel’ genoemd.

Bier

De Belgische bieren behoren tot de beste ter wereld. En waar kan je die beter proeven dan in Brussel, de hoofdstad van België? In sommige cafés staan meer dan 100 biersoorten op de kaart! Typische streekbieren van Brussel zijn geuze en lambiek.