Bezienswaardigheden in Brussel

Brussel heeft enkele wereldberoemde bezienswaardigheden, zoals Manneken Pis en het Atomium. Maar ook de boeiende musea, de prachtige lanen, parken, tuinen, statige gebouwen en kerken maken van Brussel een stad die beslist de moeite waard is.

Manneken Pis

Hoe klein het standbeeldje van het plassende jongetje ook is,het blijft een van de populairste bezienswaardigheden van Brussel.

Atomium

Het Atomium is voor Brussel wat de Eiffeltoren voor Parijs is. Dit beroemde bouwwerk met de negen gigantische bollen, stelt eigenlijk een uitvergroting van een atoom voor. Het werd neergezet voor de Wereldtentoonstelling van 1958.

Grote Markt

In het centrum van de stad vind je de Grote Markt, een schitterend plein waarvan het uitzicht bepaald wordt door de schitterende oude gebouwen die het omringen.

Koninklijk Paleis

Het Koninklijke Paleis van België is een van de opvallendste gebouwen in Brussel. In de zomer staan de deuren open voor het publiek.

Musea

Brussel telt tal van  interessante musea, zowel kleine als grote. Om er een paar op te noemen: het Belgisch Stripcentrum, de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten,  het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika en het Victor Hortamuseum. 

Bezienswaardigheden