Is de inductiefase bij Atkins echt nodig?

In principe kun je bij elke fase in het Atkins-dieet inspringen. Maar de inductiefase is in veel gevallen wel echt aan te raden. Deze fase zorgt ervoor dat je al in het begin van het dieet gewicht zult verliezen, waardoor de rest van het dieet gemakkelijker vol te houden is.

Inductiefase

De inductiefase is de eerste fase van het Atkinsdieet. Deze fase zou normaal gezien twee weken moeten duren. Deze fase is erg beperkend, je voedsel zal vooral uit proteïnen bestaan. Dagelijks zijn 20 gram koolhydraten toegestaan.

Voordelen van inductiefase

Met de inductiefase neem je al meteen een vliegende start. Je lichaam zal leren dat het vetten moet gebruiken om energie uit te halen en geen koolhydraten. Je zult ook al meteen gewicht verliezen. Veel mensen vinden het daarom een ideale manier om met het dieet van start te gaan.

Nadelen van inductiefase

Veel mensen stoppen tijdens of meteen na de inductiefase al met het dieet omdat ze het zo streng vinden. Als zij de inductiefase zouden overslaan, zouden ze het waarschijnlijk een stuk gemakkelijker hebben.

Alternatieven

Je kunt de inductiefase zelf minder streng maken, door jezelf bijvoorbeeld 30 of 40 gram koolhydraten per dag toe te staan. Je kunt de inductiefase ook eest proberen en als je het te streng vindt de regels zelf wat losser maken.