Fietsen als lichaamsbeweging

Fietsen is niet alleen een goed manier om buiten tijd door te brengen en veel te zien te krijgen, het is ook een ideale manier van lichaamsbeweging voor het hele lichaam.

Spieren ontwikkelen

De beweging die je tijdens het fietsen maakt, zorgt er tegelijker tijd voor dat je spieren ontwikkelt en vet verbrandt. Zowel de grote (quadriceps en hamstrings) als de kleine (kuit) spieren van het beek worden immers aan het werk gezet. Als je meer spieren ontwikkelt, zul je slanker en sterker lijken. Beter ontwikkelde spieren zorgen er ook voor dat je lichaam in rusttoestand meer calorieën verbrandt.

Maar fietsen heeft niet alleen een positieve invloed op je beenspieren. Tijdens het fietsen zal er ook een beroep gedaan worden op je buik- en rugspieren. Deze spieren zijn belangrijk voor je evenwicht en houding en komen je goed van pas bij dagelijkse activiteiten als de boodschappen doen, de kinderen optillen en in de tuin werken.

Gewichtsverlies

Ook als je wilt afvallen, kan fietsen een goede sport zijn. Tijdens een fietstocht van een uur zal je al gauw 400 à 500 calorieën verbranden. In combinatie met een gezonde en evenwichtige voeding, kan fietsen je zeker helpen geleidelijk aan en op een verantwoorde manier gewicht te verliezen.

Lees meer over: fietsen , gewichtsverlies , lichaam , spieren