10 supersnelle beautytips

Jezelf opmaken en verzorgen nemen massa’s tijd in beslag. Hier vind je alvast 10 manieren om het sneller te laten gaan

Nagellak drogen

Dompel je handen onder in een kom koud water. Het koude water vriesdroogt de nagellak en zorgt er dus voor dat hij snel opdroogt.  

Laat je nagels twee minuten in de lucht drogen voordat je zo’n drie minuten in een kom koud water onderdompelt. Een haardroger gebruiken waar koude lucht uitkomt is een alternatieve methode. 

Vooral bij oude nagellak kan het  lang duren voordat alles eindelijk opgedroogd is . Nagellak wordt namelijk dik en kleverig naarmate hij ouder wordt. Als de lak van kleur begint te veranderen, kun je  het flesje beter weggooien.

Stoppen met blozen

Leg een koude, natte handdoek in je nek

Als je bloost tijdens het sporten, reageert je lichaam gewoon op oververhitting. Je bloedvaatjes zetten uit en verhogen de bloedtoevoer  naar de oppervlakte van de huid, om zo je lichaam af te koelen.  Daardoor krijg je een rode blos.

Een koude handdoek in je nek doet de bloedvaatjes terug samentrekken en verdooft de zenuwen die zich er bevinden. Koud water in je gezicht spetteren zal hetzelfde effect hebben.

Opgezwollen ogen behandelen

Wikkel een pak bevroren groenten in een handdoek en leg het 10 minuten lang over je ogen. 

De koude zak stimuleert de circulatie rond je ogen.  Waarom dan een zak groenten en geen vlees bijvoorbeeld?  Wel, groenten passen zich aan aan de vorm van je gezicht. Erwten en maïs werken dus het beste. 

Je krijgt sneller last van opgezwollen ogen wanneer je veel alcohol of zout voedsel geconsumeerd hebt. Als je weet dat je alcohol of zout gaat binnenkrijgen, is het een aanrader op voorhand veel water te drinken.

Om opgezwollen ogen te voorkomen, kun je je hoofd op twee kussens leggen als je gaat slapen. 

Irritatie na het waxen verzachten

Breng een crème aan met 1% hydrocortisone. Dat verzacht de ontsteking, onderdrukt de jeuk en vermindert de roodheid van de huid. 

De kracht waarmee haren met de wortel uit de huid getrokken worden, kan ontsteking van de huid veroorzaken. Ruwe en dikke haren zijn minder gemakkelijk te verwijderen. Op die plaatsen zal de huid roder worden. De bikinilijn is daar een goed voorbeeld van. 

Wax je haren niet in de eerste drie dagen dat je je maandstonden hebt. De huid is dan beduidend gevoeliger. 

Een gescheurde nagel herstellen

Nagels kunnen om verschillende redenen scheuren. Misschien zijn ze niet sterk genoeg of hebben ze te lang in het water gelegen, waardoor ze nog zachter zijn.  

Wat ook de oorzaak is, snijd het kleine stukje papier van het theezakje af en smeer er een klein beetje nagellijm op en duw het aan op het scheurtje. Laat de lijm drogen, vijl het bovenste stukje af zodat het even zacht is als de rest van de nagel. Lak je nagels.

Verwijder de strepen van je zelfbruiner

Wrijf een watje, ondergedompeld in puur citroensap, over je huid. Citroenzuur is een natuurlijke huidverlichter en peeling. Het verzacht de strepen van ongelijk aangebrachte zelfbruiner door de te gebruinde huidcellen eraf te schuren.

Een andere methode: masseer bakpoeder in de bevochtigde huid terwijl je kleine cirkelbewegingen maakt. 

Breng je zelfbruiner tegelijkertijd met je moisturizer aan. Vermeng gelijke hoeveelheden van beide in je handpalmen  voordat je ze aanbrengt.  De verdunde zelfbruiner zal je een meer natuurlijke kleur bezorgen. 

Mislukt kapsel camoufleren

Er bestaan jammer genoeg geen snelle manieren om een mislukt kapsel sneller te laten groeien. Je kunt wel de schade proberen te herstellen. 

Was je haar en probeer het zelf te restylen. Een kapper kan een kapsel er nog erger uit doen zien dan het eigenlijk is. Misschien valt het al bij al nog wel mee. Gebruik accessoires om je door de groeifase te helpen. Een hoofdband of een haarspeld kunnen te korte lokken tegenhouden, een paardenstaart of opgestoken haar kunnen flapperende lange lokken verbergen.

Haar drogen

Begin met de onderste laagjes te drogen. 

Als je met de bovenste laagjes begint, blaas je uiteindelijk het natte haar dat vanonder zit terug naar boven, waardoor je andere haren terug nat maakt. 

Bedek de haarlokken eerst met haarmousse, zodat ze niet nog meer water absorberen. Buig dan je hoofd voorover en droog eerst de onderste laagjes. Als de onderste haren droog zijn, kun je een borstel gebruiken om de rest van je haar te drogen. Op die manier zul je de droogtijd met een derde inkorten. 

Droog geen haar dat nog doorweekt is. Als je dat doet, moet je de temperatuur immers erg hoog zetten, waardoor je haar beschadigd wordt. Droog je haar eerst met een handdoek.

Grijze haren verbergen

Wanneer vrouwen ouder worden,  verliezen de haarfollikels het vermogen om pigment aan te maken. Het resultaat daarvan is grijs haar. Als je één  grijze haar wilt bedekken,  wrijf er dan een beetje mascara over die overeenkomt met de kleur van de rest van je haar. 

Als je meerdere grijze haren tegenkomt, probeer je haar dan iets meer volume te geven. Breng een beetje spray aan op de wortels van je haar en kam het achterover, zodat het recht komt te staan. Een ‘plat’ kapsel laat de grijze haren nog meer opvallen.

Het is een aanrader je haar in verschillende laagjes te knippen. Zo breng je beweging in het haar, zodat de grijze haren minder opvallen.

Kussenstrepen van je gezicht verwijderen

Spetter wat warm water in je gezicht en masseer het met een moisturizer. Huidcellen bevatten een vocht, waardoor ze als een kussen gebruikt worden om de huid vol te houden. Als je gezicht acht uur lang in een kussen ligt, sijpelt dat vocht uit je gezichtscellen en wordt het geabsorbeerd door je lichaam. En dat veroorzaakt de strepen in je gezicht.

Slaap op een zacht kussen met een satijnen hoes in plaats van een katoenen.  Het satijn zal zich niet ophopen onder je gezicht,  waardoor je strepen voorkomt.