Ziet zij je alleen maar als een vriend?

Je begrijpt me echt. Jij luistert naar me. Ik heb net een knappe man ontmoet!Enkele van de vele zinnen die je niet uit de mond van een vriendin wil horen. Maar waarom reageren mannen en vrouwen toch zo anders? Het verschil zit ‘m in de hersenen. Mannen zien liefde en vriendschap los van elkaar en kunnen dus naar bed gaan met een vriendin, zonder er verliefd op te zijn. Vrouwen niet. Zij hebben een soort ‘uitknop’: of je bent een vriend of je bent haar lief. Wanneer je een vriend bent, zullen jullie dus nooit de lakens met elkaar delen. Maar hoe weet je nu dat je ‘maar’ een vriend bent? We zetten de belangrijkste oorzaken even op een rijtje:

De aantrekkingskracht ontbreekt

Ze vindt je charmant, grappig, lief maar ze voelt zich niet tot je aangetrokken. Je kan dan wel je kapsel of kledingsstijl veranderen, maar zal ze jou daardoor aantrekkelijker vinden? Soms moet je gewoon realistisch blijven, want als je eerlijk bent, wil je ook niet met alle vrouwen het bed delen, toch? 

Haar slaafje

Je bent gewoon te goed voor haar. Ze heeft je helemaal op je knieën want als zij belt, sta je onmiddellijk voor haar klaar. En dat weet ze ook. Je denkt haar zo te imponeren, maar zij weet wel beter. Voor je het weet knap jij vuile karweitjes voor haar op terwijl zij met haar vriendinnen op stap gaat.

Haar slechte ex-vriendjes

Heeft ze slechte relaties achter de rug en verfoeit ze het mannelijk ras? Pas dan maar op! Ook al flirt ze met je, vanaf het moment dat je de eerste stap zet, zal ze uitroepen dat jullie ‘toch maar vrienden waren’.

Ga ervoor! 

Hoe blijf je nu uit dat ‘vrienden’-hokje? Volgende tips zullen je op weg helpen.

  • Stop ermee haar slaafje te zijn en ga zelfs een stap verder: ga uit met andere vrouwen. Ze zal ongetwijfeld jaloers worden en dat zal haar gek maken. 
  • Vraag haar wat vrouwen eigenlijk in een man zoeken en behandel haar alsof ze je vriendin is (ga  picknicken, neem haar hand vast…). 
  • Daag haar uit, speel je beste troeven uit en laat haar merken dat je net zo goed voor iemand anders kan kiezen. 
  • Vrouwen lijken niet echt te snappen hoe het mannelijke brein werkt. Maar zo is het nu eenmaal. Houd deze tips dus in het achterhoofd als je niet ‘alleen maar’ een vriend wil zijn.
Lees meer over: aantrekkingskracht , daten , lief , vriend