Vragen en antwoorden op dateproblemen

Daten is niet zo gemakkelijk als het op het eerste zicht lijkt. Op weg naar een serieuze relatie, zul je een heleboel strubbelingen tegenkomen. Maar voor je droomvrouw heb je natuurlijk wel veel over. Wij bespreken hier een aantal problemen die mannen tijdens het daten kunnen tegenkomen.

Wat is het telefoonprotocol?

Hoeveel keer moet ik bellen voor ik een boodschap inspreek op haar voicemail? Hoe vaak moet ik bellen voor ik het volledig opgeef? Vragen die iedere man zich wel eens stelt.

Als je je date belt, is het heel normaal dat je meteen iets inspreekt. Als je niet wilde communiceren, had je immers niet gebeld. Maar dan komt pas het moeilijke stuk: wat zeg je precies? Houd je boodschap kort, to the point en blijf lief. Hoe langer je spreekt, hoe wanhopiger je lijkt. 

In een ideale situatie zal je date binnen de twee dagen terugbellen, maar maak je nog niet meteen zorgen als ze dat niet doet. Misschien verdrinkt ze wel in het werk, is ze een paar dagen weg of heeft ze een familiecrisis. Alles is mogelijk! Als ze na vier dagen nog niet geantwoord heeft, bel dan nog eens en spreek een nieuwe boodschap in. Als ze dan nog niets van zich laat horen, is ze waarschijnlijk niet geïnteresseerd. Tijd dus om vooruit te kijken en op zoek te gaan naar een nieuwe vrouw in je leven.

Na hoeveel dates hoef ik niet meer voor alles te betalen?

Geld is de wortel van alle kwaad. Zeker als het om daten gaat, kan geld roet in het eten gooien. man en vrouw mogen dan wel gelijk zijn, de eerste dates is het vaak de man die de rekeningen betaalt.

Na die eerste dates is de vuistregel dat wie de date geregeld heeft of de ander uitgenodigd heeft, er ook voor betaalt. De kosten delen is natuurlijk nog eerlijker. Zo kan zij bijvoorbeeld, als jij de maaltijd betaalt, de filmtickets betalen.

Niet alle dates hoeven trouwens duur te zijn. je kunt de kosten laag houden door zelf voor haar te koken of een romantische picknick voor te bereiden. 

Hoe benader ik een vrouw in een luidruchtige discotheek?

Wel, je kunt altijd met haar proberen te dansen en zo indruk op haar te maken. Helaas zijn veel mannen niet zo’n geweldige dansers. 

De geluidsoverlast in de discotheek kun je beperken. Hoe verder je je van de dansvloer bevindt, hoe minder luid de muziek. Wacht tot ze een drankje gaat halen en spreek haar dan aan. Als ze de dansvloer niet verlaat, vraag dan aan de dj een rustiger nummer te draaien. 

Waar kan ik haar mee naartoe nemen op de eerste date?

De locaties voor een eerste date zijn vooral afhankelijk van persoonlijke smaak, maar er zijn wel een aantal dingen waar je aandacht aan kan besteden. Neem haar mee naar een plaats waar je gemakkelijk kunt praten. Ga dus niet naar de bioscoop of het theater. Waarom niet eens kiezen voor een origineel uitje, zoals de dierentuin of een pretpark?

Sportieve activiteiten kunnen een echte aanrader zijn. Met een avondje bowlen of een middag op de schaatsbaan beleef je veel plezier. Houd altijd een andere mogelijkheid in je achterhoofd, voor als er iets misloopt. Een gezellig restaurant of café doen het ook niet altijd slecht.

Lees meer over: betalen , date , daten , dates