Weight Watchers

Weight Watchers is wereldwijd een van de meest gekende dieetprogramma’s. De organisatie werd al in 1963 opgericht door de Amerikaanse huisvrouw Jean Nidetch, die zelf met overgewicht te kampen had. Weight Watchers bestaat al sinds 1963.

Wie zich inschrijft bij Weight Watchers volgt een dieet in groep. De deelnemers aan het dieet ontmoeten elkaar op wekelijkse bijeenkomsten, waar ze ervaringen uitwisselen en elkaar steunen. Iedereen die deelneemt wordt elke week op de weegschaal gezet. De leden moeten alles ook bijhouden in een speciaal dagboek.

Voor wie geen tijd heeft om regelmatig naar de bijeenkomsten te gaan is er Weight Watchers Thuis. Voor mannen is er een speciaal programma, het MP5-programma.

Puntensysteem

Het dieetprogramma van Weight Watchers is opgebouwd rond een puntensysteem. Alle voedingsmiddelen krijgen een bepaald aantal punten toebedeeld. Die punten mag je niet verwarren met calorieën. Groenten of fruit krijgen bijvoorbeeld bijna geen punten maar snoep  of snacks als chips of chocolade krijgen heel veel punten.

Bij de toepassing van dit puntensysteem wordt er ook rekening gehouden met de behoeften van iedere persoon. Zware personen mogen in het begin van het dieet meer punten consumeren. Naarmate ze afvallen, mogen ze minder punten consumeren.

Bij Weight Watchers val je geleidelijk aan af op een gezonde manier. Je mag meer dan genoeg eten en zult alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen.