Wat is Weight Watchers?

Weight Watchers is meer dan zomaar een dieet. Het is een levensstijl. Weight Watchers bestaat al sinds de jaren ’60. Het werd ontwikkeld door verschillende voedingsdeskundigen en is wetenschappelijk sterk onderbouwd. Duizenden mensen geloven er sterk in. De verschillende versies worden steeds vernieuwd en verbeterd. Met FlexiPoints heeft Weight Watchers een nieuw dieetprogramma ontwikkeld, gebaseerd op actuele wetenschappelijke resultaten en op de wensen van hun volgers.

Veel meer dan zomaar een dieet

FlexiPoints is een eenvoudig dieetprogramma gebaseerd op vier pijlers: slimmer eten, meer bewegen, steun en motivatie, en een betere levensstijl ontwikkelen. Weight Watchers staat er namelijk op dat het gewenste streefgewicht ook op lange termijn behouden kan worden. Dit omvat veel meer dan alleen gezonder eten. Een belangrijk element in de filosofie van Weight Watchers is de steun van de Weight Watch coaches en lotgenoten. Beseffen dat je niet alleen staat is een extra motivatie om vol te houden.  

Wat mag je eten?

Er wordt gewerkt met een puntensysteem. Aan de hand van je BMI, lichaamsbeweging, leeftijd en geslacht wordt berekend hoeveel punten je dagelijks mag eten. Elk voedingsmiddel staat gelijk aan een bepaald aantal punten. Groente en fruit bevatten meestal geen punten. Met lichaamsbeweging win je bonuspunten. Er wordt aangeraden 90 minuten per dag actief te zijn.

Weight Watchers legt niet op wat je wel en niet kunt eten. Er zijn geen verboden voedingsmiddelen. Diëten zonder hongergevoel en toch lekker eten, dat is waar FlexiPoints voor staat. Eens zondigen is dus zeker toegelaten. Door het puntensysteem kun je zelf kiezen wat past bij je eigen leef- en eetpatroon. Je leert een gezonde levensgewoonte aan en verstandige voedingskeuzes maken.

Ook als je je streefgewicht bereikt hebt, houdt Weight Watchers nog rekening met jou. Zo behoudt je de motivatie om je gewicht stabiel te houden.

De honger stillen

Er wordt gefocust op gezonde voedingsstoffen die een verzadigd gevoel geven, zoals voeding met veel vezels, water en weiproteïne. Op die manier heb je minder snel honger en ga je niet toegeven aan vette tussendoortjes.

En waarom zou je tijdens een dieet niet meer kunnen genieten? Weight Watchers biedt op hun site tal van lekkere recepten aan.

Met het dieetprogramma van Weight Watchers vliegen de kilo’s er niet af, maar je verliest geleidelijk aan gewicht (in stapjes van 5% tot 10%). Dit gewichtsverlies is dan ook veel stabieler dan bij andere diëten. In het begin vergt het veel geduld en volharding. Na een eindje zal het effect van de gezonde voeding op je lichaam je genoeg motiveren en wordt het een kwestie van gewoonte.