Waarom vrouwen geen goed datingadvies geven

Is het je ooit opgevallen dat het slechtste advies om vrouwen te veroveren meestal van hen zelf kwam? Vrouwen staan er om bekend net niet te weten wat ze willen.

Ze beweren een lieve jongen te willen, maar zitten wel achter de grootste onnozelaars aan. Ze willen bloemen, gedichten en kleinigheden, maar raken overstuur wanneer de verkeerde man een verjaardagskaart stuurt.

Blijkbaar weten ze niet wat ze nodig hebben of wat hen aantrekt.

Als je volgende tips volgt, zal het nutteloze vrouwelijke advies snel doorprikken en de echte wijsheid vinden.

Raad om meer vrienden te maken

Vriendinnen zullen je al snel vertellen om al je gevoelens bloot te geven. ‘Vertel hoe je je voelt’, ‘wees een toffe man’ en ‘ga zo maar niet met haar naar bed’.

Bovenstaande raad zal je meer vriendinnen opleveren maar jammer genoeg geen bedgenoten.

Ze menen het wel goed, maar eens de waarheid verteld is, zetten ze je te kijk. Wanneer je ‘Mister Nice Guy’ speelt en op de zetel slaapt, krijg je er alleen een vriendin bij. Vrouwen denken je zo vooruit te helpen maar in werkelijkheid sturen ze een ongelukkig kalf naar de slachtbank.

Zelfs mama heeft het verkeerd voor

Wanneer mama zegt dat je gewoon jezelf moet zijn, klinkt dat leuk en geruststellend. We weten allemaal dat ze het beste voor ons wilt, maar bij dit advies moeten we toch een kanttekening plaatsen. Wees niet alleen jezelf, bedien jezelf ook. Dat betekent dat je achter de vrouw moet aangaan die je wilt en je bedoelingen toonbaar maken zonder schuldgevoelens.

Gewoon zijn is niet genoeg: je moet actie ondernemen. Zolang mama het beeld van haar lieve zoon voor ogen heeft, kan ze geen goede raad geven.

Ex-vriendinnen…

We moeten op onze hoede zijn voor tips van exen omdat ze zullen vertellen wat je wilt horen of net je kansen willen verkleinen. Ex-liefjes zullen je vertellen dat hoe harder je zoekt des te minder je succes je zult hebben of dat je misschien een tijdje niet moet daten.

Dit is een schare troost voor een hitsige, depressieve kerel. Ik daag je uit om een ex-vriendin te vinden die wil dat je date met een vrouw die er beter uitziet dan haar. Omdat het ego van je ex betrokken is, is ze niet in staat om goed advies te geven.

Vrouwelijke zelfhulpgoeroes

Een korte leesoefening op het internet en in zelfhulpboeken brengt een gevaarlijke trend aan de oppervlakte: de raad volgen dan zelfverklaarde goeroes maakt je minder sterk in het datingspel. Veel van deze zelfhulpcoaches geven tips als: ‘heb meer aandacht voor haar noden’ en ‘wees romantisch’. Het lijkt erop dat hun advies erop focust mannen om te vormen tot leveranciers van vrouwelijke noden.

Ze zullen je vertellen dat communicatie belangrijker is dan rijkdom en looks. Maar wanneer je alle kaarten op tafel legt, al je wensen bloot geeft, je dromen en angsten tentoonspreidt, verwacht dan niet dat vrouwen lang rond je blijven hangen. Wanneer je niet mysterieus bent, valt de uitdaging weg en zullen ze andere oorden opzoeken.

Een populaire datingcoach adviseert om akelige stiltes op te vullen met complimenten. Een ervaren ‘player’ weet daar beter zuinig mee omspringt. Je kunt haar hoofd niet vullen met oneerlijke complimentjes omdat je niet weet wat te zeggen. Ze moet ze verdienen!

Een andere goeroe zegt dat mannen daadkrachtig moeten zijn omdat twijfelaars niet in staat zijn om voor vrouw en familie te zorgen. Kan je de lat nog hoger leggen? Over druk gesproken!

En deze experts geven de raad om steeds plannen te hebben op een date, vergetende dat voorspelbare mannen vrouwen al snel gaan vervelen. Het geheim is om een date voor te bereiden, maar het toch spontaan te laten lijken.

De waarheid is dat deze ‘kenners’ niet gemeen kunnen zijn omdat ze niet loyaal tegenover jou zijn, maar tegenover de vrouwen die je probeert te veroveren. Door mannen te saboteren maken ze het leven aangenamer voor vrouwen.

De volledige ondergang van de vrouw 

Soms moet je jezelf aanporren om een meisje te vragen wat ze wil, wat haar aantrekt en wat haar opwindt. Hoe dan ook, deze aanpak ‘op de vrouw af’ zal je doorgaans een min of meer rechtuit antwoord geven. Je kunt bijvoorbeeld een opsomming van eigenschappen krijgen zoals ‘leuk, romantisch, genereus, beleefd, luistert meer dan hij praat, financieel stabiel, vergeet verjaardagen niet, en kan kleine dingen appreciëren’ – eigenschappen die duidelijk niet aanwezig waren bij haar vorige vijf liefjes.

Wanneer vrouwen discussiëren over wat ze willen van een man, houd dan in het achterhoofd dat ze zich niet volledig bewust zijn van wat hen echt opwindt. 

Weiger slecht vrouwelijk advies

Enkele vrouwen moedigen mannen aan om hun prooien te veroveren met een combinatie van haantjesgedrag en een sterk gevoel voor humor. Het betere advies adviseert om niet te veel geld uit te geven aan een date, en eerder een authentiek vertrouwen uit te stralen.

Het beste advies dat vrouwen je kunnen geven is om eerlijk en assertief te zijn én respect te hebben. Je moet wel voorkomen dat je ze niet overspoelt. Een beetje terughoudendheid is aangeraden.

Wanneer je slecht advies voor waarheid aanneemt, zal je een verwarde, onzekere man zijn. Wees niet dat type man. Vrouwen willen uitdagende, betrouwbare, in mysterie gehulde mannen. Jammer genoeg willen of kunnen ze dat niet vertellen. Of misschien willen ze het gewoon niet zien.

Lees meer over: advies , date , daten , raad , vrouwen