Vrouw op het oog? Elimineer de concurrentie

Als je iemand wilt versieren, is de timing ontzettend belangrijk. Als je te snel je prooi bespringt, geef je een wanhopige indruk. Als je je daarentegen eerder afzijdig houdt, zal een andere man het van je overnemen. Geen nood als dat laatste gebeurt. Er is namelijk nog één uitweg als je dat ene meisje koste wat het kost wil versieren: ‘cockblocking’.

Cockblocking is niet zo aangenaam voor je concurrent, maar af en toe moet het gebeuren. Hieronder vind je enkele tips over deze techniek. Vooraf moet je wel weten dat het meisje in kwestie je hoofddoel blijft, niet de competitie er rond. Cockblocken is ook niet iets dat je bij je vrienden doet. Bij cockblocken geef je aandacht aan de vrouw door te flirten en stilaan ook te converseren met haar. Hier zijn vijf manieren om die knappe babe voor je te winnen en je concurrentie uit te schakelen.

Geef het toe

Als je concurrent doorheeft wat je van plan bent en het je openlijk zegt, geef het dan ook toe. Houd het gesprek luchtig en scheld je collega-jager dus niet uit. Probeer wat humor in het gesprek te krijgen door bijvoorbeeld het meisje te trakteren op een cocktail en voor je concurrent een glas melk te bestellen. Dit is een methode die niet zonder risico’s verloopt, aangezien je over een goede dosis zelfvertrouwen moet beschikken. Als het meisje je niet meteen vertelt om op te krassen, is een nieuwe verovering in de maak.

Stuur er een vriend op af

De vorige methode is niet voor iedereen van toepassing. Je kunt ook een vriend inschakelen die je concurrent moet proberen af te leiden. Op die manier heb jij vrij spel. Het is wel belangrijk dat je ‘partner in crime’ de volledige aandacht van je collega heeft door bijvoorbeeld over sport, wagens of zelfs een andere vrouw te beginnen praten. In het beste geval druipt je concurrent af voor een spelletje pool. Je zult je vriend misschien eentje moeten trakteren, maar dat is je verovering waard, lijkt ons.

Stuur er een vriendin op af

Waarom stuur je er gewoon geen andere vrouw op af? Zorg ervoor dat het een aantrekkelijke vrouw is die durft te overdrijven en verleiden. Zo’n gewillige vrouw zal zeker zijn aandacht afleiden. Meestal is dat al genoeg om het te verknallen bij het meisje in kwestie. Als hij zich laat verleiden en kiest voor je vriendin, heb je vrij spel en kan je je slag thuishalen. Is je vriendin een echte ‘drama queen’, dan kan je haar ook de rol van ex laten spelen. Zij gaat dan op je concurrent af en gooit wat verwijten naar diens hoofd. Het meisje zal zich al snel willen terugtrekken uit hun conversatie.

Organiseer een flashmob

Een echte rivaal weerstaat aan de vorige methodes. Hij zal het veel lastiger hebben als hij het moet opnemen tegen een hele groep. Verzamel al je vrienden en geef ze instructies zodat ze zich concentreren op de andere man. Ga op je prooi in spe af en dan kan het flashmobben beginnen. Je vrienden vullen de ruimte tussen jou en je rivaal in en houden hem bezig via conversaties en uitdagingen. Uiteindelijk raken het meisje en jij afgezonderd van de rest en kan je in een rustiger kader een gesprek aanknopen. Als het klikt, vergeet dan vooral geen teken te geven aan je vrienden, zodat ook zij nog een leuke avond beleven.

Laat hem over zichzelf praten

Lijken de voorgaande methodes niets, knoop dan gewoon een gesprek aan met de twee. Zorg dat de conversatie hem telkens weer uitnodigt om over zichzelf te praten. Vraag hem meer over zijn mooie Rolex-horloge zodat hij uiteindelijk overkomt als een echte eikel. Probeer, heel diplomatisch, hem belachelijk te maken via de reacties van het meisje. Als hij eventjes weggaat om drank te bestellen, knoop dan met haar een gesprek aan over haar interesses. Blijf dat volhouden zodat hij zich uiteindelijk niet meer betrokken voelt en afdruipt.

Er zijn dus heel wat manieren voor een succesvolle cockblocking. Hoe kan je dit allemaal vermijden? Door niet af te wachten en meteen op je prooi af te stappen, niet als een idioot, maar als iemand met zelfvertrouwen en een tikkeltje nonchalance. Het enige waar je dan nog op moet letten, is dat er geen andere man de bovenstaande technieken gaat toepassen.