Voordelen van een diëtist

Een diëtist is een voedingsdeskundige die je bezoekt als je wilt afvallen of aankomen, of andere voedingsgerelateerde problemen hebt. Een diëtist is een erkend beroep, alleen iemand die er een opleiding van drie jaar aan de hogeschool voor gevolgd heeft, kan zich zo noemen.

Als je je eetgewoonten niet onder controle hebt en je steeds meer bijkomt, is een bezoek aan de diëtist een aanrader. Maar je dokter zal je ook een bezoek aan de diëtist aanraden als je een ziekte hebt of als je te hoge cholesterol hebt.

Een diëtist zal een heel persoonlijk dieet voor je samenstellen, en dat is  iets dat je niet in boeken zult vinden. Daarin vind je alleen standaarddiëten die zich richten op een grote groep van mensen, zonder rekening te houden met persoonlijke behoeften. Na een onderzoek van je huidige levensstijl kan je diëtist je huidige levensstijl helpen onderzoeken en identificeren waar het probleem zich bevindt. Misschien consumeer je te veel vetten of te veel zout? Misschien moet je je vleesverbruik wel  minderen en eens denken aan vis? Eet je wel genoeg groenten en fruit? De diëtist kan je helpen de nodige aanpassingen te maken in je dieet.

Crashdiëten, waar veel mensen op eigen houtje aan beginnen, doen ook meer kwaad dan goed, dat kan iedere diëtist alleen maar beamen. Het is nooit goed om te veel essentiële voedingsstoffen achterwege te laten. Je lichaam heeft namelijk een bepaalde hoeveelheid vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen nodig. Een diëtist helpt je een gezond en evenwichtig dieet uit te stippelen waarin al deze voedingsstoffen wel aanwezig zijn.